Δισκοθήκη: Aimee Mann παρουσία με ποιότητα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Aimee Elizabeth Mann (γεννημένη στις 8 Σεπτεμβρίου 1960) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών, έχει κυκλοφορήσει πάνω από δώδεκα άλμπουμ ως σόλο καλλιτέχνης και με άλλους μουσικούς. Η δουλειά της με τον παραγωγό Jon Brion τη δεκαετία του 1990 άσκησε επιρροή στην αμερικανική εναλλακτική ροκ και είναι γνωστή για τους σαρδόνιους και εγγράμματους στίχους της για σκοτεινά θέματα.

Η Mann γεννήθηκε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και σπούδασε στο Berklee College of Music στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Στη δεκαετία του 1980, αφού έπαιξε με τους Young Snakes and Ministry, συνίδρυσε το new wave συγκρότημα «Til Tuesday» και έγραψε το top-10 single τους «Voices Carry» (1985). «οι Till Tuesday κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ και διαλύθηκαν το 1990 όταν η Mann έφυγε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Η Mann κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, Whatever, το 1993, και ακολούθησε το I'm With Stupid το 1995. Έλαβαν θετικές κριτικές αλλά χαμηλές πωλήσεις και έφεραν τη Mann σε σύγκρουση με την δισκογραφική της εταιρεία, Geffen. Η Mann πέτυχε ευρύτερη αναγνώριση για τη συνεισφορά της στο soundtrack για την ταινία του Paul Thomas Anderson Magnolia (1999), κερδίζοντας υποψηφιότητες για το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού και το Βραβείο Grammy για το Καλύτερο Γυναικείο Ποπ Φωνητικό. 

Η Mann έχει κυκλοφορήσει επτά σόλο άλμπουμ από τότε. Το 2014, κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τον Ted Leo ως The Both. Έχει εμφανιστεί σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές συμπεριλαμβανομένων των The Big Lebowski, Steven Universe, The West Wing και Portlandia. Τα βραβεία της περιλαμβάνουν δύο βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου φολκ άλμπουμ για την ψυχική ασθένεια (2017), και ανακηρύχθηκε μία από τους δέκα μεγαλύτερους εν ζωή τραγουδοποιούς από το NPR το 2006.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url