Δισκοθήκη: LL Cool J Αμερικανός ράπερ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Τζέιμς Τοντ Σμιθ (γεννημένος στις 14 Ιανουαρίου 1968), γνωστός επαγγελματικά ως LL Cool J (συντομογραφία για το Ladies Love Cool James), είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων και ηθοποιός. Είναι ένας από τους πρώτους ράπερ που σημείωσε εμπορική επιτυχία, μαζί με τους συναδέλφους του νέας σχολής  hip hop Beastie Boys και Run-DMC.

Με την υπογραφή του στην Def Jam Recordings το 1984, ο LL Cool J κυκλοφόρησε το σινγκλ του "I Need a Beat" και το ορόσημο ντεμπούτο άλμπουμ του Radio (1985). Πέτυχε περαιτέρω εμπορική και κριτική επιτυχία με τα άλμπουμ Bigger and Deffer (1987), Walking with a Panther (1989), Mama Said Knock You Out (1990), Mr. Smith (1995) και Phenomenon (1997). Το δωδέκατο άλμπουμ του, Exit 13 (2008), ήταν το τελευταίο του στη μακροχρόνια συμφωνία του με την Def Jam.

Ο LL Cool J έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Halloween H20, In Too Deep, Any Given Sunday, Deep Blue Sea, S.W.A.T., Mindhunters, Last Holiday και Edison. Αυτή τη στιγμή υποδύεται τον ειδικό πράκτορα του NCIS Sam Hanna στην τηλεοπτική σειρά εγκληματικών δράμων του CBS NCIS: Los Angeles. Ο LL Cool J ήταν επίσης ο οικοδεσπότης του Lip Sync Battle στο Paramount Network.

Δύο φορές νικητής του βραβείου Grammy, ο LL Cool J είναι γνωστός για τραγούδια χιπ χοπ όπως "Going Back to Cali", "I'm Bad", "The Boomin' System", "Rock the Bells" και "Mama Said Knock You Out», καθώς και επιτυχίες R&B όπως «Doin' It», «I Need Love», «Around the Way Girl» και «Hey Lover». Το 2010, το VH1 τον τοποθέτησε στη λίστα με τους «100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών». Το 2017, ο LL Cool J έγινε ο πρώτος ράπερ που έλαβε τα βραβεία Kennedy Center Honors. Το 2021, εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame με βραβείο Μουσικής Αριστείας.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url