Δισκοθήκη: Rickie Lee Jones με συνεπή παρουσία στο τραγούδι

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 Η Rickie Lee Jones (γεννημένη στις 8 Νοεμβρίου 1954) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, μουσικός και συγγραφέας. Κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, έχει ηχογραφήσει σε διάφορα μουσικά στυλ, όπως ροκ, R&B, ποπ, σόουλ και τζαζ. Με μία φορά νικήτρια  του βραβείου Grammy (από επτά υποψηφιότητες), η Jones κατατάχθηκε στο Νο. 30 στο 1999 του VH1 στις 100 καλύτερες γυναίκες στο ροκ εν ρολ.

Κυκλοφόρησε το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ της το 1979, με κριτική και εμπορική επιτυχία. Ανέβηκε στο Νο. 3 του Billboard 200 των ΗΠΑ και δημιούργησε το επιτυχημένο σινγκλ "Chuck E.'s in Love", το οποίο έφτασε στο Νο. 4 στο Billboard Hot 100. Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο αργότερα το ίδιο έτος, και κέρδισε την Τζόουνς τέσσερις υποψηφιότητες για βραβεία Grammy το 1980, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη, το οποίο κέρδισε. Το δεύτερο άλμπουμ της, Pirates, ακολούθησε το 1981 με περαιτέρω κριτική και εμπορική επιτυχία. έφτασε στο Νο. 5 του Billboard 200, έγινε Χρυσό  και κατετάγη στο Νο. 49 στη λίστα του NPR με τα 150 καλύτερα άλμπουμ που δημιουργήθηκαν από γυναίκες το 2017.

Το τρίτο της άλμπουμ, The Magazine, εμφανίστηκε το 1984 προτού η Jones κάνει μια μικρή παύση από την ηχογράφηση. Το τέταρτο άλμπουμ της, Flying Cowboys, κυκλοφόρησε το 1989 και αργότερα έγινε χρυσό. Η Jones κέρδισε το δεύτερο βραβείο Grammy το 1990 για το "Makin' Whoopee", ένα ντουέτο με τον Dr. John, αυτή τη φορά στην κατηγορία Καλύτερης φωνητικής ερμηνείας τζαζ, ντουέτο ή γκρουπ. Η έβδομη υποψηφιότητα της Τζόουνς για το βραβείο Grammy ακολούθησε το 2001 στην κατηγορία του Καλύτερου Παραδοσιακού Ποπ Φωνητικού Άλμπουμ για το άλμπουμ της It's Like This (2000).Το 2021, η Jones κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά της Last Chance Texaco: Chronicles of an American Troubadour.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url