Δισκοθήκη: It's A Beautiful Day από το Σαν Φρανσίσκο

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι It's a Beautiful Day είναι ένα αμερικανικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια το 1967, με τη τραγουδίστρια Pattie Santos μαζί με τον βιολονίστα David LaFlamme και τη σύζυγό του, Linda LaFlamme, στα πλήκτρα.

Ο David LaFlamme, ο οποίος ως νεαρός είχε εμφανιστεί κάποτε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Γιούτα, είχε προηγουμένως συμμετάσχει στο συγκρότημα Orkustra παίζοντας πεντάχορδο βιολί. Τα άλλα μέλη των It's a Beautiful Day στα πρώτα τους χρόνια ήταν οι Val Fuentes (τύμπανα), Mitchell Holman (μπάσο) και Hal Wagenet (κιθάρα). Αν και ήταν ένα από τα αξιοσημείωτα συγκροτήματα του Σαν Φρανσίσκο που προέκυψαν από το Summer of Love του 1967, το συγκρότημα δεν πέτυχε ποτέ την επιτυχία των συγχρόνων τους όπως οι Grateful Dead, οι Jefferson Airplane και οι Santana, με τους οποίους είχαν δεσμούς. Το συγκρότημα δημιούργησε ένα μοναδικό μείγμα ροκ, τζαζ, φολκ, κλασικού και παγκόσμιου μπιτ.

 

Video Url