Δισκοθήκη: Hüsker Dü το συγκρότημα του Bob Mould

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Hüsker Dü ήταν ένα αμερικάνικο πανκ ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Mendota Heights της Μινεσότα το 1979. Τα συνεχή μέλη του συγκροτήματος ήταν ο κιθαρίστας / τραγουδιστής Bob Mould, ο μπασίστας / τραγουδιστής Greg Norton και ο ντράμερ / τραγουδιστής. Πρώτα απέκτησαν αναγνωρισιμότητα ως σκληροπυρηνική πανκ μπάντα και αργότερα πέρασαν στο εναλλακτικό ροκ. Ο Μολντ και ο Χαρτ ήταν οι κύριοι τραγουδοποιοί του συγκροτήματος, με τα ψηλότερα φωνητικά του Χαρτ και τον βαρύτονο του Μουλντ να πρωτοστατούν στα εναλλασσόμενα τραγούδια.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του στούντιο άλμπουμ Everything Falls Apart στην Reflex Records το 1983 και στη συνέχεια κυκλοφόρησε τρία LP και ένα EP στην ανεξάρτητη δισκογραφική SST Records, συμπεριλαμβανομένου του αναγνωρισμένου κριτικού Zen Arcade το 1984. Οι Hüsker Dü υπέγραψαν με τη μεγάλη δισκογραφική Warner Bros. 1986 για να κυκλοφορήσουν τα δύο τελευταία τους στούντιο άλμπουμ. Διαλύθηκαν τον Ιανουάριο του 1988. Αργότερα, ο Μολντ κυκλοφόρησε δύο σόλο άλμπουμ πριν σχηματίσει τους Sugar στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ενώ ο Χαρτ κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ στο SST και αργότερα σχημάτισε τους Nova Mob.

Μετά τη διάλυση των αντίστοιχων συγκροτημάτων τους στα μέσα της δεκαετίας του 1990, οι Mold και Hart συνέχισαν να κάνουν σόλο δουλειά, ο τελευταίος μέχρι τον θάνατό του το 2017. Ο Norton εργάστηκε ως εστιάτορας και επέστρεψε στη βιομηχανία ηχογράφησης το 2006.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url