Δισκοθήκη: House Of Love από την Αγγλία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι House of Love είναι ένα αγγλικό εναλλακτικό ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1986 από τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό-κιθαρίστα Guy Chadwick και τον συνιδρυτή και βασικό κιθαρίστα Terry Bickers. Αναδείχθηκαν το 1987 με το πρώτο τους σινγκλ "Shine On", που κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη δισκογραφική Creation. Την επόμενη χρονιά, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του που έγινε γνωστό από τους κριτικούς και έχτισε τη φήμη του τα επόμενα χρόνια μέσα από τις επόμενες κυκλοφορίες, τις συνεχείς περιοδείες και την υποστήριξη του αγγλικού Τύπου. Υπέγραψαν με τη Fontana Records το 1989 και γνώρισαν εμπορική επιτυχία το 1990 με το δεύτερο ομότιτλο άλμπουμ τους, το οποίο έφτασε στο νούμερο 8 στο βρετανικό τσαρτ άλμπουμ. Το τρίτο τους άλμπουμ, Babe Rainbow, έτυχε ευνοϊκής υποδοχής από τους κριτικούς το 1992 και έφτασε επίσης στο top 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι House of Love είναι περισσότερο γνωστοί για τον λεπτομερή ψυχεδελικό ήχο της κιθάρας τους και για άλλα σινγκλ όπως το "Christine" και το "Destroy the Heart". Στις ΗΠΑ, τα τραγούδια "I Don't Know Why I Love You", "Marble" και "You Don't Understand" ήταν επίσης δημοφιλή στους εναλλακτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ροκ, φτάνοντας αντίστοιχα στο νούμερο δύο, πέντε και εννέα στο Billboard Modern Rock chart. Οι House of Love διαλύθηκαν το 1993. Μετά από μια παύση 10 ετών, αναμορφώθηκαν το 2003 με τους Bickers, οι οποίοι είχαν παίξει στα δύο πρώτα τους άλμπουμ. Έχουν αναφερθεί ως επιρροή από τα shoegaze συγκροτήματα Slowdive και Ride.

Το 2020, ο Chadwick ανακοίνωσε μια αλλαγή σύνθεσης και ότι είχε στρατολογήσει ένα νέο συγκρότημα.

 

Video Url

 

Video Url