Δισκοθήκη: Housemartins Ανεξάρτητη σκηνή της Αγγλίας

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Housemartins ήταν ένα αγγλικό ανεξάρτητο ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Χαλ και ήταν ενεργό τη δεκαετία του 1980 και κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ με τα κορυφαία δέκα και έξι είκοσι κορυφαία σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλοί από τους στίχους τους μετέφεραν ένα μείγμα σοσιαλιστικής πολιτικής και Χριστιανισμού, αντανακλώντας τις πεποιθήσεις του συγκροτήματος (το οπισθόφυλλο του ντεμπούτου άλμπουμ τους, London 0 Hull 4, περιείχε το μήνυμα, «Take Jesus – Take Marx – Take Hope» ). Η a cappella διασκευή του γκρουπ του "Caravan of Love" (αρχικά από τους Isley-Jasper-Isley) ήταν ένα σινγκλ Νο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 1986.

Video Url

 

Μετά τη διάλυση το 1988, ο Paul Heaton και ο Dave Hemingway σχημάτισαν τους The Beautiful South, ενώ ο μπασίστας Norman Cook έγινε DJ ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής και μουσικός παραγωγός, ιδρύοντας τα γκρουπ Beats International, Pizzaman και Freak Power, πριν μετονομαστεί σε Fatboy Slim.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url