Δισκοθήκη: Chris Rea με μία υπνωτική φωνή

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Christopher Anton Rea ( γεννημένος στις 4 Μαρτίου 1951) είναι Άγγλος τραγουδιστής και κιθαρίστας της ροκ και μπλουζ από το Μίντλεσμπρο. Ένας "σταθερός κιθαρίστας με φωνή χαλικιού" γνωστός για το παίξιμό του σε slide κιθάρα, ο Rea έχει ηχογραφήσει είκοσι πέντε σόλο άλμπουμ, δύο από τα οποία βρέθηκαν στην κορυφή του UK Albums Chart. Περιγραφόμενος ως «ο απόλυτος επιζών του ροκ», δεδομένης της ανάρρωσής του από αρκετές περιόδους σοβαρής ασθένειας, ο Rea ήταν «ένας σημαντικός ευρωπαϊκός σταρ μέχρι τη στιγμή που τελικά εμφανίσθηκε στο βρετανικό Top 10» με το σινγκλ του «The Road to Hell (Μέρος 2)».  Το άλμπουμ, The Road to Hell (1989), βρέθηκε στην κορυφή του τσαρτ άλμπουμ, όπως και το επόμενο, Auberge (1991). Τα πολλά επιτυχημένα τραγούδια του περιλαμβάνουν τα "I Can Hear Your Heartbeat", "Stainsby Girls", "Josephine", "On the Beach", "Let's Dance", "Driving Home for Christmas", "Working on It", "Tell Me There's a Heaven», «Auberge» και «Julia». Ηχογράφησε επίσης ένα ντουέτο με τον Έλτον Τζον, «If You Were Me». Ο Ρέα προτάθηκε τρεις φορές για το Βραβείο Brit για τον Καλύτερο Βρετανό Άντρα Καλλιτέχνη: το 1988, το 1989 και το 1990.

Δεν έχει κάνει ποτέ περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είναι περισσότερο γνωστός για το σινγκλ του 1978 "Fool (If You Think It's Over)", το οποίο έφτασε στο Νο. 12 του Billboard Hot 100 και πέρασε τρεις εβδομάδες στο Νο. 1 του Adult Contemporary. chart, κερδίζοντας του μια υποψηφιότητα για Grammy ως καλύτερος νέος καλλιτέχνης το 1978. Μια δεκαετία αργότερα, το "Working On It" έφτασε στην κορυφή του Mainstream Rock chart. Έχει πουλήσει περισσότερους από 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url