Δισκοθήκη: Boston Έγραψαν ιστορία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Boston είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον Tom Scholz στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, το οποίο είχε τις περισσότερες εμπορικές του επιτυχίες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980. Τα βασικά μέλη του συγκροτήματος περιλαμβάνουν τον πολυοργανιστή, ιδρυτή και ηγέτη Scholz, ο οποίος έπαιζε τα περισσότερα όργανα στο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του 1976, και ο πρώην τραγουδιστής Brad Delp, μεταξύ πολλών άλλων μουσικών που διέφεραν από άλμπουμ σε άλμπουμ.  Τα πιο γνωστά τραγούδια των Boston περιλαμβάνουν: "More Than a Feeling", "Peace of Mind", "Foreplay/Long Time", "Rock and Roll Band", "Smokin'", "Don't Look Back", "A Man I'll Never Be", "Hitch a Ride", "Party", "Amanda" και "Feelin' Satisfied". Το συγκρότημα έχει πουλήσει περισσότερους από 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 31 εκατομμυρίων μονάδων στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των οποίων τα 17 εκατομμύρια ήταν το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος και επτά εκατομμύρια αντίγραφα του δεύτερου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Don't Look Back (1978). τοποθετώντας το συγκρότημα μεταξύ των καλλιτεχνών μουσικής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Συνολικά, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ σε μια καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από 48 χρόνια. 

Μετά τον θάνατο του αρχικού τραγουδιστή Brad Delp το 2007, αρκετοί άλλοι τραγουδιστές ανέβηκαν στη σκηνή. από το 2013 ο Tommy DeCarlo παρέμεινε ο τραγουδιστής του γκρουπ. Άλλα τρέχοντα μέλη του συγκροτήματος περιλαμβάνουν τον κιθαρίστα Gary Pihl, τον μπασίστα Tracy Ferrie, τον ντράμερ Jeff Neal και την τραγουδίστρια/πολυοργανίστρια Beth Cohen. Ο frontman και τραγουδιστής των Stryper Micheal Sweet συμμετείχε στα φωνητικά μετά τον θάνατο του Brad Delp.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url