Δισκοθήκη: UFO με μια καλή πορεία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι UFO είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1968. Έγιναν ένα μεταβατικό συγκρότημα ανάμεσα στο πρώιμο hard rock και το heavy metal και το νέο κύμα του βρετανικού heavy metal. Η τρέχουσα σύνθεση του συγκροτήματος περιλαμβάνει τον τραγουδιστή Phil Mogg, τον βασικό κιθαρίστα Vinnie Moore, τον κιθαρίστα ρυθμού και πλήκτρα Neil Carter, τον μπάσο κιθαρίστα Rob De Luca και τον ντράμερ Andy Parker. Έχουν περάσει από πολλές αλλαγές στη σύνθεση, αφήνοντας τον Mogg ως το μόνο σταθερό μέλος, και είχαν δύο διαλείμματα (1983–1984 και ξανά από το 1989 έως το 1991). Στο συγκρότημα συμμετείχε επίσης ο πρώην κιθαρίστας των Scorpions και ιδρυτής του Michael Schenker Group (MSG), Michael Schenker, ο οποίος ήταν μέλος των UFO από το 1973 έως το 1978 και επανήλθε στο συγκρότημα σποραδικά μεταξύ 1993 και 2003, όταν τον αντικατέστησε ο Moore. Τον Μάιο του 2018, ο Mogg ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τους UFO μετά από μια τελευταία περιοδεία ως μέλος του συγκροτήματος το 2019·ωστόσο, το συγκρότημα σχεδίαζε να συνεχίσει την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του το 2022.

Σε μια καριέρα 55 ετών, οι UFO έχουν κυκλοφορήσει 22 στούντιο άλμπουμ, 14 ζωντανές ηχογραφήσεις, 16 άλμπουμ συλλογής και ένα άλμπουμ με διασκευές τραγουδιών. Πέτυχαν μέτρια επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με πολλά άλμπουμ και σινγκλ (συμπεριλαμβανομένου του ζωντανού άλμπουμ τους Strangers in the Night του 1979) στα τσαρτ Top 40 του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, και έχουν πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. .Μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια τους περιλαμβάνουν τα "Doctor Doctor", "Rock Bottom", "Natural Thing", "Lights Out", "Too Hot to Handle" και "Only You Can Rock Me". Οι UFO θεωρούνται μία από τις σπουδαιότερες κλασικές μπάντες του σκληρού ροκ και συχνά αναφέρονται ως μία από τις βασικές επιρροές στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 στις σκηνές του hard rock και του heavy metal. Το συγκρότημα κατατάχθηκε στην 84η θέση στο VH1 "100 Greatest Artists of Hard Rock"

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url