Δισκοθήκη: Scott Walker επηρέασε πολλούς

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Νόελ Σκοτ ​​Ένγκελ (9 Ιανουαρίου 1943 - 22 Μαρτίου 2019), περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Scott Walker, ήταν Αμερικανο-Βρετανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων που διέμενε στην Αγγλία. Ο Γουόκερ ήταν γνωστός για τη συγκινητική φωνή του και την ανορθόδοξη στιλιστική του διαδρομή, η οποία τον οδήγησε από το έμβλημα της εφηβικής ποπ στη δεκαετία του 1960 σε έναν αβάν-γκαρντ μουσικό του 21ου αιώνα. Η επιτυχία του Walker ήταν σε μεγάλο βαθμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα πρώτα τέσσερα σόλο άλμπουμ του έφτασαν στην πρώτη δεκάδα. Έζησε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1965 και μετά και έγινε πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου το 1970.

Έχοντας φθάσει στη φήμη στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ως frontman του ποπ τρίο των Walker Brothers, ξεκίνησε μια σόλο καριέρα  το 1967, προχωρώντας προς ένα όλο και πιο απαιτητικό στυλ στα μπαρόκ ποπ άλμπουμ της δεκαετίας του 1960, όπως τα άλμπουμ  Scott 3 και  Scott 4 (και τα δύο 1969).Αφού οι πωλήσεις της σόλο δουλειάς του άρχισαν να μειώνονται, επανενώθηκε με τους Walker Brothers στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και μετά, ο Walker αναβίωσε τη σόλο καριέρα του ενώ προχωρούσε σε μια ολοένα και πιο avant-garde κατεύθυνση. Οι ηχογραφήσεις του Walker της δεκαετίας του 1960 εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από την underground μουσική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου της δεκαετίας του 1980 και απέκτησαν πολλούς φίλους.

Ο Walker συνέχισε να ηχογραφεί μέχρι το 2018. Περιγράφηκε από το BBC μετά το θάνατό του ως «μία από τις πιο αινιγματικές και επιδραστικές φιγούρες στην ιστορία της ροκ».

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 
 
-->