Δισκοθήκη: Culture Club από τις αναμνήσεις των 80's

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 Οι Culture Club είναι ένα αγγλικό ποπ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1981. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Boy George (κορυφαία φωνητικά), Roy Hay (κιθάρα και πλήκτρα) και Mikey Craig (μπάσο) και στο παρελθόν περιλάμβανε τον Jon Moss (ντραμς και κρουστά). Αναδυόμενοι στη σκηνή του New Romantic, θεωρούνται ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά και επιδραστικά γκρουπ της δεκαετίας του 1980.

Με επικεφαλής τον τραγουδιστή και frontman Boy George, του οποίου το ανδρόγυνο στυλ ντυσίματος τράβηξε την προσοχή του κοινού και των μέσων ενημέρωσης στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το συγκρότημα έχει πουλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 6 εκατομμύρια δίσκους  στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω από 7 εκατομμύρια δίσκοι με πιστοποίηση RIAA πωλήθηκαν στις ΗΠΑ. Οι επιτυχίες τους περιλαμβάνουν "Do You Really Want to Hurt Me", "Time (Clock of the Heart)", "I'll Tumble 4 Ya", "Church of the Poison Mind", "Karma Chameleon", "Victims", " Miss Me Blind», «It's a Miracle», «The War Song», «Move Away» και «I Just Wanna Be Loved». Στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκέντρωσαν δώδεκα σινγκλ με επιτυχία στα Top 40 μεταξύ 1982 και 1999, συμπεριλαμβανομένων των νούμερο ένα "Do You Really Want To Hurt Me" και "Karma Chameleon", το τελευταίο ήταν το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 1983 στο Ηνωμένο Βασίλειο και Νο  ένα στο US Hot 100 το 1984. Το τραγούδι «Time (Clock of the Heart)» περιλαμβάνεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν το ροκ εν ρολ.

Το δεύτερο άλμπουμ τους, Color by Numbers, πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Εμφανίστηκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 100 καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του 1980 και περιλαμβάνεται επίσης στο βιβλίο 1001 Albums που πρέπει να ακούσετε πριν πεθάνετε. Δέκα από τα σινγκλ τους έφτασαν στο Top 40 των ΗΠΑ, όπου συνδέονται με τη δεύτερη βρετανική εισβολή των βρετανικών new wave γκρουπ που έγιναν δημοφιλή στις ΗΠΑ λόγω του καλωδιακού μουσικού καναλιού MTV. Η μουσική των Culture Club συνδυάζει το βρετανικό new wave και την αμερικανική σόουλ και ποπ. Περιλαμβάνει επίσης ορισμένα στοιχεία της τζαμαϊκανής ρέγκε και επίσης άλλα στυλ όπως η καλυψό, η σάλσα και με το "Karma Chameleon", στοιχεία της μουσικής κάντρι.

Οι Culture Club έχουν πουλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 7 εκατομμυρίων δίσκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.Το 1984, οι Culture Club κέρδισαν τα Brit Awards για το καλύτερο βρετανικό γκρουπ, το καλύτερο βρετανικό σινγκλ ("Karma Chameleon") και το βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη. Προτάθηκαν την ίδια χρονιά για το βραβείο Grammy για ποπ φωνητικά από το Group ή  Duo. Το συγκρότημα προτάθηκε επίσης για ένα καναδικό βραβείο Juno για το Διεθνές Άλμπουμ της Χρονιάς. 

Video Url

 

Video Url