Δισκοθήκη: Animal Collective από την Βαλτιμόρη

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Animal Collective είναι μια αμερικανική πειραματική ποπ μπάντα που δημιουργήθηκε στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ. Τα μέλη του αποτελούνται από τους Avey Tare (David Portner), Panda Bear (Noah Lennox), Geologist (Brian Weitz) και Deakin (Josh Dibb). Το έργο του συγκροτήματος χαρακτηρίζεται από μια εκλεκτική σε εξερεύνηση στυλ, όπως η ψυχεδέλεια, το freak folk, το noise  και η ηλεκτρονική, με τη χρήση στοιχείων όπως loops, drones, sampling, φωνητικές αρμονίες και ηχητικό κολάζ. 

Τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν στο σχολείο και άρχισαν να ηχογραφούν μαζί σε διάφορες μορφές συνεργασίας από νεαρή ηλικία. Το 1999, ίδρυσαν τη δισκογραφική εταιρεία Paw Tracks, εκδίδοντας αυτό που θεωρείται πλέον το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Spirit They're Gone, Spirit They've Vanished (2000), Το άλμπουμ Strawberry Jam του 2007 του συγκροτήματος ήταν το πρώτο τους που εμφανίσθηκε στο Billboard  Το 2009  το Merriweather Post Pavilion ήταν το πιο επιτυχημένο εμπορικά άλμπουμ της μπάντας, φτάνοντας στο #13 στο αμερικανικό chart.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url