Δισκοθήκη: Tom Jones 60 χρόνια στην επικαιρότητα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Sir Thomas Jones Woodward OBE (γεννημένος στις 7 Ιουνίου 1940) είναι Ουαλός τραγουδιστής. Η καριέρα του ξεκίνησε με μια σειρά από κορυφαίες 10 επιτυχίες τη δεκαετία του 1960 και έκτοτε έχει περιοδεύσει τακτικά, με εμφανίσεις στο Λας Βέγκας από το 1967 έως το 2011. Η φωνή του έχει περιγραφεί από το AllMusic ως «γεμάτος, δυνατός βαρύτονος».

Video Url

 

Η γκάμα ερμηνείας του Τζόουνς περιλαμβάνει ποπ, R&B, σόου μελωδίες, κάντρι, χορό, σόουλ και γκόσπελ. Το 2008, οι New York Times τον αποκάλεσαν "μουσικό μορφομετατροπέα με μια φωνή τόσο γεροδεμένη όσο και όμορφη". Έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους, με 36 Top 40 επιτυχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 19 στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των "It's Not Unusual", "What's New Pussycat?", το τραγούδι για την ταινία του James Bond Thunderball (1965), " Green, Green Grass of Home", "Delilah", "She's a Lady", "Sex Bomb" και μια διασκευή του "Kiss" του Prince.

Ο Τζόουνς ασχολήθηκε επίσης περιστασιακά με την υποκριτική, κάνοντας για πρώτη φορά το ντεμπούτο του στον πρωταγωνιστικό ρόλο της τηλεοπτικής ταινίας Pleasure Cove (1979). Εμφανίστηκε επίσης ως ο ίδιος στην ταινία του Τιμ Μπάρτον Mars Attacks! (1996). Το 1970, έλαβε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού – Υποψηφιότητα για τηλεοπτική σειρά μιούζικαλ ή κωμωδία για τη φιλοξενία της τηλεοπτικής σειράς This Is Tom Jones. Το 2012, έπαιξε τον πρώτο του δραματικό ρόλο σε ένα επεισόδιο του Playhouse Presents. Έλαβε ένα βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη το 1966, ένα βραβείο MTV Video Music το 1989 και δύο Brit Awards: Καλύτερος Βρετανός άνδρας το 2000 και Εξαιρετική Συνεισφορά στη Μουσική το 2003. Έλαβε OBE το 1998 και τιμήθηκε σαν ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ II το 2005 για υπηρεσίες στη μουσική.

Video Url

 

Video Url