Δισκοθήκη: Martha and The Vandellas. Από τα ιστορικά γκρουπ της Motown

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Martha and the Vandellas (γνωστοί από το 1967 έως το 1972 ως Martha Reeves & The Vandellas) ήταν ένα αμερικανικό φωνητικό συγκρότημα κοριτσιών που δημιουργήθηκε στο Ντιτρόιτ το 1957. Το συγκρότημα έγινε γνωστό τη δεκαετία του 1960 με την Motown.

Video Url

 

Συγκρότημα που ιδρύθηκε από τις φίλες Annette Beard, Rosalind Ashford και Gloria Williams, το συγκρότημα περιελάμβανε τελικά τη Martha Reeves, η οποία ανέβηκε ως τραγουδίστρια του γκρουπ μετά την αποχώρηση της Williams το 1962. Το συγκρότημα υπέγραψε και τελικά ηχογράφησε όλα τα σινγκλ τους για την ετικέτα της  του Motown, Gordy.

Η σειρά επιτυχιών του γκρουπ περιελάμβανε "Come and Get these Memories", "Heat Wave", "Quicksand", "Nowhere to Run", "Jimmy Mack", "I'm Ready for Love", "Bless You" και "Dancing in the Street», το τελευταίο τραγούδι έγινε το χαρακτηριστικό single τους.

Κατά τη διάρκεια της εννιάχρονης πορείας τους στα charts από το 1963 έως το 1972, οι Martha and the Vandellas σημείωσαν πάνω από είκοσι έξι επιτυχίες και ηχογράφησαν σε στυλ doo-wop, R&B, pop, blues, rock and roll και soul. Δέκα τραγούδια Vandellas έφτασαν στην πρώτη δεκάδα του Billboard R&B single chart, συμπεριλαμβανομένων δύο R&B νούμερο ένα και έξι Top Ten Pop Hits στο Billboard Hot 100. Επιλεγμένα μέλη του γκρουπ εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1995 και το National Rhythm & Blues Hall of Fame το 2013.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url