Δισκοθήκη: Black Eyed Peas απογείωση της ποπ στα 00's

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Black Eyed Peas (γνωστοί και ως The Black Eyed Peas) είναι ένα αμερικανικό μουσικό συγκρότημα που αποτελείται από τους ράπερ will.i.am, apl.de.ap και Taboo. Η σύνθεση του γκρουπ κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της δημοτικότητάς τους τη δεκαετία του 2000 περιλάμβανε τη Fergie, η οποία αντικατέστησε την Kim Hill το 2002. Αρχικά ήταν ένα εναλλακτικό συγκρότημα χιπ χοπ, στη συνέχεια ανανεώθηκαν ως μια πιο εμπορεύσιμη ποπ-ραπ εκδοχή. Αν και το συγκρότημα ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες το 1995, μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο τους άλμπουμ Elephunk το 2003, πέτυχαν υψηλές πωλήσεις δίσκων.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία των Black Eyed Peas ήταν το σινγκλ του 2003 "Where Is the Love?" από το Elephunk, το οποίο ήταν στην κορυφή των charts σε 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου πέρασε επτά εβδομάδες στο νούμερο ένα και έγινε το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Βρετανίας το 2003. Το τέταρτο άλμπουμ τους, Monkey Business, ήταν ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια επιτυχία , και πιστοποιήθηκε 3× Platinum στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2009, το συγκρότημα έγινε ένας από τους μόλις 11 καλλιτέχνες που κατείχαν ταυτόχρονα την πρώτη και τη δεύτερη θέση στο Billboard Hot 100, με τα σινγκλ τους "Boom Boom Pow" και "I Gotta Feeling", που ήταν στην κορυφή του chart για  26 συνεχόμενες εβδομάδες.

 Το "I Gotta Feeling" έγινε το πρώτο σινγκλ που πούλησε περισσότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην 52η τελετή των βραβείων Grammy, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2010, κέρδισαν τρία βραβεία από έξι υποψηφιότητες. Τον Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ The Beginning. Τον Φεβρουάριο του 2011, εμφανίστηκαν στο ημίχρονο του Super Bowl XLV. Λίγο αργότερα, το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι θα διακόψει επ' αόριστον για να συνεχίσει άλλες δραστηριότητες, και τελικά θα επανενωθεί το 2015.

Το 2018, η Fergie ανακοινώθηκε ότι αποχώρησε από το γκρουπ αφού έκανε σποραδικές εμφανίσεις μαζί τους από την επιστροφή τους το 2015. Εκείνο το έτος, στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον J. Rey Soul για περιοδεία, ο οποίος εμφανίστηκε επίσης ως διακεκριμένος καλλιτέχνης σε επιλεγμένα κομμάτια στο το έβδομο άλμπουμ του γκρουπ, Masters of the Sun Vol. 1. Κυκλοφόρησαν το όγδοο άλμπουμ τους, Translation, τον Ιούνιο του 2020 και το ένατο, Elevation τον Νοέμβριο του 2022.

Οι Black Eyed Peas έχουν πουλήσει περίπου 80 εκατομμύρια δίσκους, καθιστώντας τους ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Κατατάχθηκαν στη 12η θέση στο τσαρτ Decade-End Artist of the Decade του Billboard της δεκαετίας του 2000 και στην 7η θέση στο Hot 100 Artists of the Decade.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url