Δισκοθήκη: Diana Ross and the Supremes με πολλές μεγάλες επιτυχίες

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Supremes ήταν ένα αμερικάνικο συγκρότημα κοριτσιών και κορυφαία ηθοποιός της Motown Records κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Ιδρυμένοι ως Primettes στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν το 1959, οι Supremes ήταν οι πιο εμπορικά επιτυχημένοι από την Motown και το πιο επιτυχημένο αμερικανικό φωνητικό συγκρότημα, με 12 νούμερο ένα σινγκλ στο Billboard Hot 100. Οι περισσότερες από αυτές τις επιτυχίες γράφτηκαν και παράγονται από την κύρια ομάδα σύνθεσης και παραγωγής τραγουδιών της Motown, Holland–Dozier–Holland. Λέγεται ότι η επίτευξή τους έδωσε τη δυνατότητα στους μελλοντικούς αφροαμερικανούς μουσικούς R&B και σόουλ να βρουν την επιτυχία του mainstream. Το Billboard κατέταξε τους Supremes ως τον 16ο καλύτερο καλλιτέχνη των Hot 100 όλων των εποχών.

Video Url

 

Η Florence Ballard, η Mary Wilson, η Diana Ross και η Betty McGlown, τα αρχικά μέλη, ήταν όλα από το δημόσιο οικιστικό έργο Brewster-Douglass στο Ντιτρόιτ. Σχημάτισαν τις Primettes ως αδελφές με τους Primes (με τον Paul Williams και τον Eddie Kendricks, οι οποίοι συνέχισαν να σχηματίζουν τους Temptations). Η Barbara Martin αντικατέστησε την McGlown το 1960 και το συγκρότημα υπέγραψε με τη Motown την επόμενη χρονιά ως Supremes. Η Μάρτιν εγκατέλειψε τη δράση στις αρχές του 1962 και οι Ross, Ballard και Wilson συνέχισαν ως τρίο.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, οι Supremes σημείωσαν επιτυχία με την Ross ως τραγουδίστρια και τους Holland–Dozier–Holland ως ομάδα σύνθεσης και παραγωγής τραγουδιών. Το 1967, ο πρόεδρος της Motown Berry Gordy μετονόμασε το συγκρότημα Diana Ross & the Supremes και αντικατέστησε την Ballard με τη Cindy Birdsong. Το 1970, η Ross έφυγε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα και αντικαταστάθηκε από την Jean Terrell, και το γκρουπ επανέφερε το όνομα στους Supremes ξανά. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η σύνθεση άλλαξε με τους Lynda Laurence, Scherrie Payne και Susaye Greene, οι οποίοι εντάχθηκαν έως ότου το συγκρότημα, μετά από 18 χρόνια από την ίδρυσή του, διαλύθηκε το 1977.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url