Δισκοθήκη: Boz Scaggs ωραίος μουσικός

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο William Royce "Boz" Scaggs (γεννημένος στις 8 Ιουνίου 1944) είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας. Πρώιμος συνεργάτης του Steve Miller στους The Ardells και the Steve Miller Band, ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του το 1969, αν και του έλειπε μια μεγάλη επιτυχία μέχρι το άλμπουμ του Silk Degrees το 1976 έφτασε στο νούμερο 2 στο Billboard 200 και παρήγαγε τα σινγκλ. Lido Shuffle» και «Lowdown». Ο Scaggs παρήγαγε δύο ακόμη άλμπουμ με πλατινένια πιστοποίηση τα Down Two Then Left και Middle Man, το τελευταίο από τα οποία παρήγαγε δύο top-40 σινγκλ "Breakdown Dead Ahead" και "Jojo". Μετά από ένα διάλειμμα για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 1980, επέστρεψε στις ηχογραφήσεις και τις περιοδείες το 1988, μπαίνοντας στο The New York Rock and Soul Revue και άνοιξε το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Slim's, ένα δημοφιλές μουσικό χώρο του Σαν Φρανσίσκο έως ότου έκλεισε το 2020. Συνέχισε να ηχογραφεί και περιοδεία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1990, του 2000 και του 2010, με το πιο πρόσφατο άλμπουμ του να είναι το Out of the Blues του 2018.

Video Url

 

Ο Scaggs πιστώνεται ότι βοήθησε στο σχηματισμό των Toto. Για το άλμπουμ του του 1976, Silk Degrees, διάλεξε μουσικούς μετά από προτάσεις πολλών ανθρώπων. Αυτοί οι μουσικοί ήταν ο David Paich, ο David Hungate και ο Jeff Porcaro. Οι τρεις τους ήταν ήδη φίλοι και είχαν εμφανιστεί συχνά μαζί σε άλλα άλμπουμ, όπως το Pretzel Logic των Steely Dan. Πηγαίνοντας σε περιοδεία με τον Scaggs, εδραίωσαν την προοπτική δημιουργίας ενός συγκροτήματος. Η Columbia πήρε αυτά τα ταλέντα προσφέροντας στη νέα ομάδα ένα συμβόλαιο "χωρίς ακρόαση". Ο Steve Porcaro το περιέγραψε αυτό ως "μια δισκογραφική δουλειά που πετάχτηκε στην αγκαλιά μας". Ο Paich δήλωσε «Δεν είμαι σίγουρος αν οι Toto θα είχαν συμβεί το συντομότερο, ή ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, χωρίς το Silk Degrees». Η φιλία τους συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που δείχνουν οι διαφορετικές συνεργασίες και οι συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν μαζί. Ο Paich συνεργάστηκε για άλλη μια φορά για το άλμπουμ του Scaggs του 2001, Dig, όπου συνέβαλε σε 6 από τα 11 τραγούδια.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url