Δισκοθήκη: Warren Zevon Εξαιρετικός τραγουδοποιός

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Warren William Zevon (24 Ιανουαρίου 1947 – 7 Σεπτεμβρίου 2003) ήταν Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός της ροκ.

Video Url

 

Οι πιο διάσημες συνθέσεις του Zevon περιλαμβάνουν τα "Werewolves of London", "Lawyers, Guns and Money" και "Roland the Headless Thompson Gunner". Και τα τρία τραγούδια περιλαμβάνονται στο τρίτο του άλμπουμ, Excitable Boy (1978), το ομώνυμο κομμάτι του οποίου είναι επίσης γνωστό. Έγραψε επίσης μεγάλες επιτυχίες που ηχογραφήθηκαν από άλλους καλλιτέχνες, όπως τα "Poor Poor Pitiful Me", "Accidentally Like a Martyr", "Mohammed's Radio", "Carmelita" και "Hasten Down the Wind".

Οι πρώτες επιτυχίες του Zevon στη μουσική βιομηχανία ήταν ως μουσικός session, συνθέτης jingle, τραγουδοποιός, μουσικός περιοδείας, μουσικός συντονιστής και αρχηγός συγκροτήματος. Παρ 'όλα αυτά, ο Zevon πάλευε να ξεπεράσει τη σόλο καριέρα του μέχρι η μουσική του να ερμηνευτεί από τη Linda Ronstadt, ξεκινώντας με το άλμπουμ της το 1976 Hasten Down the Wind. Αυτό ξεκίνησε μια λατρεία που κράτησε 25 χρόνια, με τον Zevon να επιστρέφει περιστασιακά σε άλμπουμ και single chart μέχρι τον θάνατό του από μεσοθηλίωμα το 2003. Βρήκε για λίγο νέο κοινό συνεργαζόμενος με μέλη των R.E.M. στην μπλουζ ροκ εκδοχή με το όνομα  Hindu Love Gods για μια κυκλοφορία άλμπουμ του 1990, αν και δεν ακολούθησε περιοδεία.

Γνωστός για την ξηροψυχία και τους ακραίους στίχους του, ήταν καλεσμένος πολλές φορές στο Late Night με τον David Letterman και στο Late Show .

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url