Δισκοθήκη: Beastie Boys Λευκό χιπ χοπ στις καλύτερες του

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Beastie Boys ήταν ένα αμερικανικό συγκρότημα ραπ ροκ από τη Νέα Υόρκη, που δημιουργήθηκε το 1978.Το γκρουπ αποτελούνταν από τους Michael "Mike D" Diamond (φωνητικά, ντραμς), Adam "MCA" Yauch (φωνητικά, μπάσο) και Adam "Ad-Rock" Horovitz (φωνή, κιθάρα, προγραμματισμός). Οι Beastie Boys δημιουργήθηκαν από μέλη του πειραματικού σκληροπυρηνικού πανκ συγκροτήματος Young Aborigines το 1978, με τον Diamond ως τραγουδιστή, τον Jeremy Shatan στο μπάσο, τον John Berry στην κιθάρα και την Kate Schellenbach στα ντραμς. Όταν ο Shatan έφυγε το 1981, ο Yauch τον αντικατέστησε στο μπάσο και το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του σε Beastie Boys. Ο Μπέρι έφυγε λίγο αργότερα και αντικαταστάθηκε από τον Χόροβιτς.

Video Url

 

Αφού πέτυχαν τοπική επιτυχία με το κωμικό χιπ χοπ σινγκλ του 1983 "Cooky Puss", οι Beastie Boys έκαναν μια πλήρη μετάβαση στο χιπ χοπ και ο Σέλενμπαχ έφυγε. Περιόδευσαν με τη Madonna το 1985 και ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Licensed to Ill (1986), ο πρώτος δίσκος ραπ που έφτασε στην κορυφή του τσαρτ Billboard 200.Το δεύτερο άλμπουμ τους, Paul's Boutique (1989), που αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από σάμπλες, ήταν εμπορική αποτυχία, αλλά αργότερα έτυχε της αναγνώρισης των κριτικών. Το Check Your Head (1992) και το Ill Communication (1994) βρήκαν μεγάλη επιτυχία, ακολουθούμενο από τα Hello Nasty (1998), To the 5 Boroughs (2004), The Mix-Up (2007) και Hot Sauce Committee Part Two (2011).

Οι Beastie Boys έχουν πουλήσει 20 εκατομμύρια δίσκους στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχαν επτά άλμπουμ που έγιναν πλατινένια από το 1986 έως το 2004. Είναι το συγκρότημα ραπ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από τότε που το Billboard άρχισε να καταγράφει πωλήσεις το 1991.Το 2012, έγιναν το τρίτο συγκρότημα ραπ που μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Την ίδια χρονιά, ο Yauch πέθανε από καρκίνο και οι Beastie Boys διαλύθηκαν. Τα υπόλοιπα μέλη έχουν κυκλοφορήσει αρκετές παράλληλες δουλειές, όπως ένα βιβλίο, ένα ντοκιμαντέρ και ένα άλμπουμ συλλογής που εκτείνεται σε όλη την καριέρα.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url