Δισκοθήκη: Robert Plant ο τραγουδιστής των Led Zeppelin

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Robert Anthony Plant CBE (γεννημένος στις 20 Αυγούστου 1948) είναι Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, γνωστός ως ο τραγουδιστής και στιχουργός του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Led Zeppelin για όλη την ύπαρξή του από το 1968 έως το 1980, όταν το συγκρότημα διαλύθηκε μετά τον θάνατο. του John Bonham, του ντράμερ του συγκροτήματος. Ο Plant εισήχθη με το συγκρότημα στο Rock and Roll Hall of Fame το 1995.

Video Url

 

Ο Plant γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τους Led Zeppelin από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ανέπτυξε μια συναρπαστική εικόνα ως ο χαρισματικός ροκ-εν-ρολ front man, παρόμοια με εκείνη των σύγχρονων, όπως ο Mick Jagger των Rolling Stones, ο Roger Daltrey των Who, ο Jim Morrison των Doors και ο Freddie Mercury των Queen. Μετά τη διάλυση των Led Zeppelin το 1980, ο Plant συνέχισε να παίζει και να ηχογραφεί συνεχώς σε μια ποικιλία από σόλο και ομαδικά έργα. Το πρώτο του γνωστό έργο μετά τους Led Zeppelin ήταν οι The Honeydrippers, μαζί με τον πρώην κιθαρίστα των Led Zeppelin, Jimmy Page, μεταξύ άλλων. Το 1988, κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ Now and Zen, το οποίο δημιούργησε τα σινγκλ "Tall Cool One" και "Ship of Fools". Στη δεκαετία του 1990, ένα άλλο έργο επανένωσης με το όνομα Page and Plant κυκλοφόρησε δύο στούντιο άλμπουμ και ένα ζωντανό άλμπουμ από μια παράσταση των MTV Unplugged, καθώς και κέρδισε το βραβείο Grammy για την καλύτερη ερμηνεία Hard Rock το 1998 για το "Most High". Το 2007, ξεκίνησε μια συνεργασία με την καλλιτέχνη του bluegrass Alison Krauss, κυκλοφορώντας το άλμπουμ Raising Sand, το οποίο κέρδισε το βραβείο Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς το 2009 και έκανε την παραγωγή του τραγουδιού επιτυχίας "Please Read the Letter", το οποίο κέρδισε το βραβείο Grammy για δίσκο. της χρονιάς την ίδια χρονιά. Το 2010, αναβίωσε το Band of Joy (το οποίο μοιράστηκε το όνομά του με ένα πρώιμο συγκρότημα με το οποίο εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1960) και το 2012 σχημάτισε ένα νέο συγκρότημα, τους Sensational Space Shifters, ακολουθούμενο από μια επανένωση με την Alison Krauss το 2019.

Το 2008, οι συντάκτες του Rolling Stone τον κατέταξαν στο νούμερο 15 στη λίστα τους με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών. Το 2011, οι αναγνώστες του Rolling Stone κατέταξαν τον Plant ως τον καλύτερο από όλους τους βασικούς τραγουδιστές. Το 2006, το περιοδικό Hit Parader ονόμασε τον Plant τον «Μεγαλύτερο Μέταλ Τραγουδιστή όλων των Εποχών». Το 2009, ο Plant ψηφίστηκε ως «η μεγαλύτερη φωνή στο ροκ» σε μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από τον βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό κλασικού ροκ Planet Rock.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url