Δισκοθήκη: The B-52's με μουσική τρέλα, αλλά ωραίοι

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι B-52's είναι μια αμερικανική μπάντα new wave που δημιουργήθηκε στην Αθήνα της Τζώρτζια, το 1976. Η αρχική σύνθεση αποτελούνταν από τους Fred Schneider (φωνητικά, κρουστά), Kate Pierson (φωνητικά, πλήκτρα, synth μπάσο), Cindy Wilson (φωνητικά, κρουστά), Ricky Wilson (κιθάρα) και Keith Strickland (ντραμς, κιθάρα, πλήκτρα). Ο Ricky Wilson πέθανε από ασθένεια σχετιζόμενη με το AIDS το 1985  και ο Strickland άλλαξε από ντραμς σε  κιθάρα. Το συγκρότημα πρόσθεσε επίσης διάφορα μέλη για άλμπουμ και ζωντανές εμφανίσεις.

Video Url

 

Συγκρότημα που αντλώντας μουσική από ποπ πηγές της δεκαετίας του 1950 και του 1960 και το ροκ εν ρολ γνώρισε πολλές επιτυχίες.  η ενορχήστρωση με κιθάρα και πλήκτρα ήταν το σήμα κατατεθέν τους σαν ήχος,  Το συγκρότημα είχε πολλές επιτυχίες, όπως τα "Rock Lobster", "Planet Claire", "Party Out of Bounds", "Private Idaho", "Whammy Kiss", "Summer of Love", "Wig", "Love Shack", «Roam» και «(Meet) The Flintstones». Έχουν προταθεί για βραβεία Grammy τρεις φορές: το 1989, το 1990 για την «Καλύτερη Ποπ Ερμηνεία By A Duo Or Group With Vocal» και το 1992 για το «Καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής».

Στο Spotify δεν υπάρχουν το πρώτο τους άλμπουμ του 1979 με το τίτλο το όνομα τους και το Wild Planet του 1980

Video Url

 

Video Url

 

 

Και στο Wild Planet

Video Url

 

Video Url