Δισκοθήκη: Art Of Noise/ Anne Dudley, avant-garde synth-pop

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Anne Jennifer Dudley (το γένος Beckingham, γεννημένη στις 7 Μαΐου 1956) είναι Αγγλίδα συνθέτης, πληκτρίστας, μαέστρος και ποπ μουσικός. Ήταν η πρώτη Συνθέτρια Ορχήστρας Συναυλιών του BBC στην Ένωση το 2001.Έχει εργαστεί στα κλασσικά και ποπ είδη, ως συνθέτης ταινιών, και ήταν ένα από τα βασικά μέλη του συγκροτήματος Synth-pop Art of Noise. Το 1998, η Ντάντλι κέρδισε ένα Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μιούζικαλ ή Κωμωδίας για το The Full Monty. Εκτός από πάνω από είκοσι άλλες παρτιτούρες ταινιών, το 2012 υπηρέτησε ως μουσικός παραγωγός για την κινηματογραφική εκδοχή του Les Misérables, επίσης ως ενορχηστρωτής και συνθέτοντας κάποια νέα πρόσθετη μουσική.

 

Οι Art of Noise (επίσης The Art of Noise) ήταν μια αγγλική avant-garde synth-pop ομάδα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 1983 από τον μηχανικό/παραγωγό Gary Langan και τον προγραμματιστή J. J. Jeczalik, μαζί με την πληκτρίστρια/ενορχηστρωτή Anne. Dudley, παραγωγός Trevor Horn, και μουσικός δημοσιογράφος Paul Morley. Το συγκρότημα είχε διεθνείς επιτυχίες στο Top 20 με τις ερμηνείες του στο "Kiss", με τον Tom Jones, και το instrumental "Peter Gunn", το οποίο κέρδισε ένα βραβείο Grammy το 1986.

Οι κυρίως οργανικές συνθέσεις του γκρουπ ήταν νέα μελωδικά κολάζ ήχου βασισμένα στην τεχνολογία ψηφιακού δειγματολήπτη, η οποία ήταν νέα εκείνη την εποχή. Εμπνευσμένο από τις επαναστάσεις του 20ου αιώνα στη μουσική, οι Art of Noise αρχικά φτιάχθηκαν ως ένα απρόσωπο αντι- ή μη γκρουπ, θολώνοντας τη διάκριση μεταξύ της τέχνης και των δημιουργών της. Το συγκρότημα διακρίνεται για την καινοτόμο χρήση των ηλεκτρονικών και των υπολογιστών στην ποπ μουσική και ιδιαίτερα για την καινοτόμο χρήση του sampling.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url