Δισκοθήκη: Nine Inch Nails με τον ταλαντούχο Trent Reznor

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Nine Inch Nails, συνήθως συντομογραφημένοι ως NIN και στυλιζαρισμένοι ως NIII, είναι ένα αμερικανικό industrial rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Κλίβελαντ το 1988. Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πολυοργανίστας και παραγωγός Trent Reznor ήταν το μόνο μόνιμο μέλος του συγκροτήματος. Ο Atticus Ross, έγινε μέλος το 2016. Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Pretty Hate Machine (1989), κυκλοφόρησε μέσω της TVT Records. Αφού διαφώνησε με την TVT για το πώς να προωθήσει το άλμπουμ, το συγκρότημα υπέγραψε με την Interscope Records και κυκλοφόρησε το EP Broken (1992). Τα ακόλουθα άλμπουμ, The Downward Spiral (1994) και The Fragile (1999), κυκλοφόρησαν με αναγνώριση των κριτικών και εμπορική επιτυχία.

Μετά από ένα διάλειμμα, οι Nine Inch Nails επανέλαβαν την περιοδεία το 2005 και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ With Teeth (2005). Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ Year Zero (2007), το συγκρότημα αποχώρησε από το Interscope μετά από μια κόντρα. Οι Nine Inch Nails συνέχισαν την περιοδεία και κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα τα Ghosts I–IV (2008) και The Slip (2008) πριν από μια δεύτερη παύση. Το όγδοο άλμπουμ τους, Hesitation Marks (2013), ακολουθήθηκε από μια τριλογία που αποτελούνταν από τα EP Not the Actual Events (2016) και Add Violence (2017) και το ένατο άλμπουμ τους Bad Witch (2018). Το 2020, οι Nine Inch Nails κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα δύο ακόμη δόσεις στη σειρά Ghosts: Ghosts V: Together και Ghosts VI: Locusts.

Όταν κάνει περιοδείες, ο Reznor συνήθως συγκεντρώνει μια ζωντανή μπάντα για να εμφανιστεί μαζί του με το όνομα Nine Inch Nails. Αυτό το ζωντανό συγκρότημα έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, με διάφορα μέλη να φεύγουν και να επιστρέφουν. η πιο πρόσφατη σύνθεση αποτελείται από τον Robin Finck (ο οποίος εντάχθηκε αρχικά το 1994), τον Alessandro Cortini (ο οποίος εντάχθηκε αρχικά το 2005) και τον Ilan Rubin (ο οποίος εντάχθηκε αρχικά το 2009) μαζί με τον Reznor και τον Ross. Οι συναυλίες του συγκροτήματος διακρίνονται για την εκτενή χρήση θεματικών οπτικών στοιχείων, περίπλοκων ειδικών εφέ και περίτεχνου φωτισμού. 

Οι Nine Inch Nails έχουν πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια δίσκους και έχουν προταθεί για 13 βραβεία Grammy, κερδίζοντας για τα τραγούδια "Wish" το 1992 και "Happiness in Slavery" το 1996. Το περιοδικό Time ανέδειξε τον Reznor ως έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους το 1997, ενώ το Spin Το περιοδικό τον έχει χαρακτηρίσει ως «τον πιο ζωτικό καλλιτέχνη στη μουσική». Το 2004, το Rolling Stone τοποθέτησε τους Nine Inch Nails στο Νο. 94 στη λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Οι Nine Inch Nails εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2020, αφού προτάθηκαν το 2014 (το πρώτο έτος επιλεξιμότητας τους) και ξανά το 2015.

Ο Michael Trent Reznor (γεννημένος στις 17 Μαΐου 1965) είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων και συνθέτης. 

Ο Reznor ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ως μέλος σε συγκροτήματα synth-pop όπως το Option 30, το The Innocent και το Exotic Birds. Έχει συνεισφέρει σε άλμπουμ καλλιτεχνών όπως ο Marilyn Manson, του οποίου ήταν μέντορας, ο ράπερ Saul Williams και η Halsey. Μαζί με τη σύζυγό του Mariqueen Maandig και τους επί μακρόν συνεργάτες των Nine Inch Nails, Atticus Ross και Rob Sheridan, σχημάτισε τη μεταβιομηχανική ομάδα How to Destroy Angels το 2009

Ξεκινώντας το 2010, ο Reznor, μαζί με τον Atticus Ross, άρχισε να δουλεύει σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παρτιτούρες. Το δίδυμο έχει γράψει μουσική σε  πολλές από τις ταινίες του Ντέιβιντ Φίντσερ, συμπεριλαμβανομένων των The Social Network (2010), The Girl with the Dragon Tattoo (2011), Gone Girl (2014) και Mank (2020). Κέρδισαν το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής και το Βραβείο Γκράμι για την Καλύτερη Μουσική Σάουντρακ για το Visual Media τόσο για το The Social Network όσο και για το Soul. Το δίδυμο έχει γράψει επίσης τις ταινίες Patriots Day (2016), Mid90s, Bird Box (και τα δύο 2018), Waves (2019), Bones and All, και Empire of Light (και οι δύο 2022). τα ντοκιμαντέρ Before the Flood (2016) και The Vietnam War (2017) και η τηλεοπτική σειρά Watchmen (2019), κερδίζοντας ένα βραβείο Primetime Emmy για το τελευταίο. 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5