Δισκοθήκη: Lenny Kravitz είχε τις καλές στιγμές του

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Leonard Albert Kravitz (γεννημένος στις 26 Μαΐου 1964) είναι Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων, πολυοργανίστας και ηθοποιός. Το στυλ του ενσωματώνει στοιχεία ροκ, μπλουζ, σόουλ, R&B, φανκ, τζαζ, ρέγκε, σκληρό ροκ, ψυχεδελικό, ποπ και φολκ.

Video Url

 

Ο Kravitz κέρδισε το βραβείο Grammy για την Καλύτερη Ανδρική Ροκ Φωνητική Απόδοση τέσσερα συνεχόμενα χρόνια από το 1999 έως το 2002, σπάζοντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε αυτήν την κατηγορία και θέτοντας το ρεκόρ για τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες σε μία κατηγορία από έναν άνδρα. Έχει προταθεί και κέρδισε άλλα βραβεία, όπως American Music Awards, MTV Video Music Awards, Radio Music Awards, Brit Awards και Blockbuster Entertainment Awards. Τα επιτυχημένα σινγκλ του Kravitz περιλαμβάνουν τα "It Ain't Over 'til It's Over" (1991) και "Again" (2000), καθένα από τα οποία έφτασε στο top 10 του Billboard Top 100 chart. Άλλες επιτυχίες περιλαμβάνουν τα "Let Love Rule" (1989), "Always on the Run" (1991), "Are You Gonna Go My Way" (1993), "Fly Away" (1998) και "American Woman" (1999) , καθένα από τα οποία έφτασε στο top 10 του τσαρτ Alternative Airplay.

Ο Kravitz κατατάχθηκε στο Νο. 93 της λίστας του VH1 "100 Greatest Artists of Hard Rock". και έπαιξε τον Cinna στη σειρά ταινιών Hunger Games. Στην καριέρα του, ο Kravitz έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Είναι γιος της ηθοποιού Roxie Roker, ξαδέρφου του τηλεοπτικού παρουσιαστή Al Roker και πατέρας της ηθοποιού Zöe Kravitz.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url