Δισκοθήκη: Pet Shop Boys Ήταν μέσα στην εποχή τους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Pet Shop Boys είναι ένα αγγλικό synth-pop ντουέτο που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1981. Αποτελούμενοι από τον βασικό τραγουδιστή Neil Tennant και τον keyboardist Chris Lowe, έχουν πουλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, και έχουν καταγραφεί ως το περισσότερο επιτυχημένο ντουέτο στην ιστορία της μουσικής του Ηνωμένου Βασιλείου στην έκδοση του 1999 του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες.

Video Url

 

Τρεις φορές νικητές των βραβείων Brit και έξι φορές υποψήφιοι για Grammy, από το 1984 έχουν πετύχει 42 κορυφαία 30 σινγκλ, 22 από αυτά είναι τοπ 10 επιτυχίες στο UK Singles Chart, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο: "West End Girls" (επίσης Νο ένα στο αμερικανικό Billboard Hot 100), "It's a Sin", μια synth-pop έκδοση του "Always on My Mind" και "Heart". Άλλα επιτυχημένα τραγούδια περιλαμβάνουν μια διασκευή του "Go West" και το δικό τους "Opportunities (Let's Make Lots of Money)" και "What Have I Done to Deserve This?" σε ντουέτο με την Dusty Springfield. Με πέντε κορυφαία τοπ 10 σινγκλ των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1980, συνδέονται με τη Δεύτερη Βρετανική Εισβολή.

Στα Brit Awards 2009 στο Λονδίνο, οι Pet Shop Boys έλαβαν βραβείο για την εξαιρετική συνεισφορά τους στη μουσική. Το 2016, το περιοδικό Billboard ονόμασε τους Pet Shop Boys το νούμερο ένα χορευτικό ντουέτο/ομάδα για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του chart το 1976. Το 2017, το δίδυμο έλαβε το Βραβείο Godlike Genius του NME.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url