Δισκοθήκη: Ed Sheeran από τους πετυχημένους του 21ου αιώνα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Edward Christopher Sheeran MBE (γεννημένος στις 17 Φεβρουαρίου 1991) είναι Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Γεννημένος στο Χάλιφαξ του Δυτικού Γιορκσάιρ και μεγαλωμένος στο Framlingham του Suffolk, άρχισε να γράφει τραγούδια περίπου στην ηλικία των έντεκα. Στις αρχές του 2011, ο Sheeran κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το εκτεταμένο έργο No. 5 Collaborations Project. Την ίδια χρονιά υπέγραψε με την Asylum Records.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του Sheeran, + ("Plus"), κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2011 και βρέθηκε στην κορυφή του UK Albums Chart. Περιείχε το πρώτο του επιτυχημένο σινγκλ "The A Team". Το 2012, ο Sheeran κέρδισε τα Brit Awards για τον Καλύτερο Βρετανό Άνδρα Σόλο Καλλιτέχνη και το British Breakthrough Act. Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Sheeran, × ("Multiply"), έφτασε στην κορυφή των charts σε όλο τον κόσμο μετά την κυκλοφορία του τον Ιούνιο του 2014. Ονομάστηκε το δεύτερο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως για το 2015. Την ίδια χρονιά, το × κέρδισε το άλμπουμ της χρονιάς στο τα Brit Awards 2015 και έλαβε το βραβείο Ivor Novello για τον τραγουδοποιό της χρονιάς από τη Βρετανική Ακαδημία Τραγουδιστών, Συνθετών και Συγγραφέων. Ένα σινγκλ από το ×, "Thinking Out Loud", του χάρισε τα βραβεία Grammy 2016 για το τραγούδι της χρονιάς και την καλύτερη ποπ σόλο ερμηνεία.

Το τρίτο άλμπουμ του Sheeran, ÷ ("Divide"), κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 και ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως του 2017. Τα δύο πρώτα σινγκλ από το άλμπουμ, "Shape of You" και "Castle on the Hill", έσπασαν ρεκόρ σε πολλές χώρες κάνοντας ντεμπούτο στις δύο πρώτες θέσεις των chart. Έγινε επίσης ο πρώτος καλλιτέχνης που έκανε ντεμπούτο δύο τραγουδιών στο top 10 των ΗΠΑ την ίδια εβδομάδα. Μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ο Sheeran είχε συγκεντρώσει δέκα κορυφαία 10 σινγκλ από το ÷ στο UK Singles Chart, σπάζοντας το ρεκόρ των περισσότερων 10 κορυφαίων βρετανικών σινγκλ από ένα άλμπουμ. Το τέταρτο σινγκλ του από το ÷, "Perfect", έφτασε στο νούμερο ένα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έγινε το νούμερο ένα των Χριστουγέννων το 2017. Ο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο του 2017, ανακηρύχθηκε ο Καλλιτέχνης Παγκόσμιας Ηχογράφησης του Ετος. Κυκλοφόρησε το 2019, το πρώτο του συνεργατικό άλμπουμ, No.6 Collaborations Project, έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στις περισσότερες μεγάλες αγορές και δημιούργησε τρία νούμερο ένα σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα "I Don't Care", "Beautiful People" και "Take Me Back to Λονδίνο". Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του, = ("Equals"), βρέθηκε στην κορυφή των charts στις περισσότερες μεγάλες αγορές το 2021.

Video Url

 

Video Url