Δισκοθήκη: Bad Religion, Αμερικάνικο πανκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Bad Religion είναι ένα αμερικανικό πανκ ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το 1980. Οι στίχοι του συγκροτήματος καλύπτουν θέματα που σχετίζονται με τη θρησκεία, την πολιτική, την κοινωνία, τα μέσα ενημέρωσης και την επιστήμη. Μουσικά διακρίνονται για τις μελωδικές τους ευαισθησίες Το συγκρότημα έχει βιώσει πολλαπλές αλλαγές στη σύνθεση, με τον τραγουδιστή Greg Graffin να είναι το μόνο σταθερό μέλος του συγκροτήματος, αν και τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος Jay Bentley και Brett Gurewitz ήταν επίσης με το συγκρότημα για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας τους, ενώ ο κιθαρίστας Brian Baker ήταν μέλος του συγκροτήματος.  από το 1994. Ο κιθαρίστας Mike Dimkich και ο ντράμερ Jamie Miller είναι μέλη του συγκροτήματος από το 2013 και το 2015 αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα, οι Bad Religion έχουν κυκλοφορήσει δεκαεπτά στούντιο άλμπουμ, δύο ζωντανά άλμπουμ, τρία άλμπουμ συλλογής, τρία EP και δύο ζωντανά DVD. Θεωρούνται ως ένα από τα πανκ ροκ τραγούδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Αφού κέρδισαν αρκετούς underground followers και κριτικούς επαίνους μέσω των κυκλοφοριών τους στο label του Gurewitz, Epitaph στη δεκαετία του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι Bad Religion γνώρισαν mainstream επιτυχία μετά την υπογραφή τους στη μεγάλη δισκογραφική Atlantic το 1993. Οι Bad Religion πρωτοστάτησαν στο κίνημα αναβίωσης της πανκ ροκ, του 1990 καθιερώνοντας μια φόρμουλα για πανκ συγκροτήματα με έδρα την Καλιφόρνια, όπως οι Green Day και οι υπογεγραμμένοι από την Epitaph, Offspring, NOFX και Rancid. 

Λίγο πριν από την κυκλοφορία του Stranger than Fiction, ο Gurewitz άφησε τους Bad Religion για να διευθύνει την δισκογραφική του Epitaph σε πλήρη απασχόληση και αντικαταστάθηκε από τον Brian Baker. Η επιτυχία του συγκροτήματος είχε μειωθεί σιγά σιγά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και, μετά από τρία άλλα άλμπουμ, αποσύρθηκαν από την Atlantic το 2001. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Bad Religion να επιστρέψουν στην Epitaph και ο Gurewitz να επανενταχθεί στο συγκρότημα. Έκτοτε, έχει αναζωπυρωθεί η δημοτικότητά τους, με τα "Sorrow", "Los Angeles Is Burning" και "The Devil in Stitches" να αποτελούν τις κορυφαίες 40 επιτυχίες στα αμερικανικά ροκ charts ενώ το δέκατο έκτο στούντιο άλμπουμ τους, True North (2013) έγινε το πρώτο άλμπουμ των Bad Religion που έφτασε στο top 20 στο Billboard 200 chart όπου έφτασε στο νούμερο 19. Το δέκατο έβδομο και πιο πρόσφατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Age of Unreason, κυκλοφόρησε στις 3 Μαΐου 2019.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url