Δισκοθήκη: Magazine με δικιά τους άποψη στην μουσική

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Magazine ήταν ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1977 στο Μάντσεστερ της Αγγλίας από τον τραγουδιστή Howard Devoto και τον κιθαρίστα John McGeoch. Μετά την αποχώρησή του από το πανκ συγκρότημα Buzzcocks στις αρχές του 1977, ο Devoto αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιο προοδευτικό και λιγότερο «παραδοσιακό» ροκ συγκρότημα. Η αρχική σύνθεση του Magazine αποτελούνταν από τους Devoto, McGeoch, Barry Adamson στο μπάσο, Bob Dickinson στα πλήκτρα και Martin Jackson στα ντραμς.

Video Url

 

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ Real Life (1978) έγινε γνωστό από τους κριτικούς και ήταν ένα από τα πρώτα post-punk άλμπουμ. Αφού κυκλοφόρησε δύο άλλα άλμπουμ, το Secondhand Daylight και το The Correct Use of Soap, ο McGeoch άφησε το συγκρότημα το 1980 για να ενταχθεί στους Siouxsie and the Banshees. Το περιοδικό κυκλοφόρησε ένα άλλο στούντιο άλμπουμ και διαλύθηκε το 1981.

Επανενώθηκαν το 2009 για μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον Noko στην κιθάρα. Το περιοδικό κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με νέο υλικό, No Thyself, τον Οκτώβριο του 2011, ακολουθούμενο από μια σύντομη περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το περιοδικό και ο αρχικός τους κιθαρίστας John McGeoch έχουν αναφερθεί ως επιρροή από συγκροτήματα και μουσικούς όπως οι Smiths, οι Radiohead και ο John Frusciante.

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url