Δισκοθήκη: Mike Oldfield, είχε τον δικό του ήχο

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Μάικλ Γκόρντον Όλντφιλντ (γεννημένος στις 15 Μαΐου 1953) είναι Βρετανός μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός γνωστός για το ντεμπούτο του στούντιο άλμπουμ Tubular Bells (1973), το οποίο έγινε απροσδόκητη κριτική και εμπορική επιτυχία. Αν και κυρίως κιθαρίστας, ο Oldfield παίζει μια σειρά οργάνων, που περιλαμβάνει πλήκτρα, κρουστά και φωνητικά. Έχει υιοθετήσει μια σειρά από μουσικά στυλ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, όπως progressive rock, world, folk, classical, electronic, ambient και new age μουσική.

Video Url

 

Ο Όλντφιλντ άρχισε να ασχολείται με την κιθάρα σε ηλικία δέκα ετών και εγκατέλειψε το σχολείο στην εφηβεία του για να ξεκινήσει μια μουσική καριέρα. Από το 1967 έως το 1970, αυτός και η αδερφή του Sally Oldfield ήταν ένα folk δίδυμο The Sallyangie,  το οποίο έπαιξε με τον Kevin Ayers. Το 1971, ο Oldfield ξεκίνησε να δουλεύει το Tubular Bells που τράβηξε την προσοχή του Richard Branson, ο οποίος συμφώνησε να το κυκλοφορήσει στη νέα του δισκογραφική, Virgin Records. Το άνοιγμα του χρησιμοποιήθηκε στην ταινία τρόμου The Exorcist και το άλμπουμ πούλησε πάνω από 2,7 εκατομμύρια αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο.  ακολούθησε με τα Hergest Ridge (1974), Ommadawn (1975) και Incantations (1978), τα οποία διαθέτουν όλα μακροχρόνια και κυρίως οργανικά κομμάτια.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Oldfield άρχισε να περιοδεύει και να κυκλοφορεί πιο εμπορική και βασισμένη σε τραγούδια μουσική, ξεκινώντας με τα Platinum (1979), QE2 (1980) και Five Miles Out (1982). Το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του αυτής της περιόδου ήταν το Crises (1983), το οποίο περιλαμβάνει το παγκόσμιο σινγκλ "Moonlight Shadow" με τη τραγουδίστρια Maggie Reilly. Αφού υπέγραψε με την WEA στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το πιο σημαντικό άλμπουμ του Oldfield της δεκαετίας ήταν το Tubular Bells II (1992) και πειραματίστηκε με την εικονική πραγματικότητα και το περιεχόμενο gaming με το έργο του MusicVR. Το 2012 εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 που έγιναν στο Λονδίνο. Η δισκογραφία του Oldfield περιλαμβάνει 26 στούντιο άλμπουμ, εννέα από τα οποία έχουν φτάσει στο top-ten του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του είναι το Return to Ommadawn (2017).

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url