Δισκοθήκη: Phil Collins πραγματικά ταλαντούχος σε ό,τι έκανε

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Philip David Charles Collins LVO (γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου 1951) είναι Άγγλος ντράμερ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων και ηθοποιός. Ήταν ο ντράμερ και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Genesis και έχει επίσης καριέρα ως σόλο ερμηνευτής. . Η δουλειά του με τους Genesis, η δουλειά του με άλλους καλλιτέχνες, καθώς και η σόλο καριέρα του, είχε περισσότερα 40 σινγκλ στις ΗΠΑ από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Τα πιο επιτυχημένα σινγκλ του από την περίοδο περιλαμβάνουν τα "In the Air Tonight", "Against All Odds (Take a Look at Me Now)", "One More Night" και "Another Day in Paradise".

Video Url

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο δυτικό Λονδίνο, ο Collins έπαιζε ντραμς από την ηλικία των πέντε ετών και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση σε δραματική σχολή, η οποία του εξασφάλισε διάφορους ρόλους ως παιδί ηθοποιός, με τον πρώτο του μεγάλο ρόλο, σε ηλικία 13 ετών, ως το μιούζικαλ του Artful Dodger in the West End. Όλιβερ!. Στη συνέχεια ακολούθησε μουσική καριέρα, ενώ έγινε μέλος των Genesis το 1970 ως ντράμερ τους και έγινε τραγουδιστής το 1975 μετά την αποχώρηση του Peter Gabriel. Ο Collins ξεκίνησε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα στη δεκαετία του 1980, αρχικά εμπνευσμένος από τη συζυγική του κατάρρευση και την αγάπη του για τη σόουλ μουσική, κυκλοφορώντας τα άλμπουμ Face Value (1981), Hello, I Must Be Going (1982), No Jacket Required (1985) και .. .But Seriously (1989). Ο Collins έγινε, σύμφωνα με τo AllMusic, «ένας από τους πιο επιτυχημένους ποπ και ενήλικους σύγχρονους τραγουδιστές της δεκαετίας του '80 και μετά». Έγινε επίσης γνωστός για έναν χαρακτηριστικό ήχο τυμπάνων με κλειστή αντήχηση σε πολλές από τις ηχογραφήσεις του.Το 1985, ήταν ο μόνος καλλιτέχνης που έπαιξε και στις δύο συναυλίες Live Aid. Συνέχισε επίσης την καριέρα του ως ηθοποιός, εμφανιζόμενος στο Miami Vice και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην ταινία Buster (1988). Το 1996, ο Collins άφησε τους Genesis για να επικεντρωθεί στη σόλο δουλειά του. Αυτό περιελάμβανε τη συγγραφή τραγουδιών για τον Ταρζάν της Disney (1999) για τον οποίο έλαβε Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το "You'll Be in My Heart". Επανήλθε στους Genesis για την περιοδεία τους Turn It On Again το 2007. Μετά από μια πενταετή αποχώρηση για να επικεντρωθεί στην οικογενειακή του ζωή, ο Collins κυκλοφόρησε μια αυτοβιογραφία το 2016 και ολοκλήρωσε την περιοδεία του Not Dead Yet το 2019. Στη συνέχεια επέστρεψε στους Genesis το 2020 για δεύτερη περιοδεία επανασύνδεσης, το 2022.

Η δισκογραφία του Collins περιλαμβάνει οκτώ στούντιο άλμπουμ που έχουν πουλήσει 33,5 εκατομμύρια στις ΗΠΑ και υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν 150 εκατομμύρια δίσκοι παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Είναι ένας από τους τρεις μόνο καλλιτέχνες  μαζί με τον Paul McCartney και τον Michael Jackson, οι οποίοι έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους τόσο ως σόλο καλλιτέχνες όσο και ξεχωριστά ως κύρια μέλη μιας μπάντας. Έχει κερδίσει οκτώ βραβεία Grammy, έξι Brit Awards (κερδίζοντας σαν τον Καλύτερο Βρετανό Καλλιτέχνη τρεις φορές), δύο Χρυσές Σφαίρες, ένα Όσκαρ και ένα Βραβείο Disney Legend. Του απονεμήθηκαν έξι βραβεία Ivor Novello από τη Βρετανική Ακαδημία Τραγουδιστών, Συνθετών και Συγγραφέων, συμπεριλαμβανομένου του International Achievement Award. Έλαβε ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame το 1999 και μπήκε στο Songwriters Hall of Fame το 2003 και στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Genesis το 2010.

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url