Δισκοθήκη: Al Green από τους τελευταίους μεγάλους της Soul

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Albert Leornes Greene (γεννημένος στις 13 Απριλίου 1946), πιο γνωστός ως Al Green, είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πάστορας και παραγωγός δίσκων, γνωστός για την ηχογράφηση μιας σειράς soul hit στις αρχές της δεκαετίας του 1970, συμπεριλαμβανομένου του "Take Me to the River», «Tired of Being Alone», «I'm Still in Love with You», «Love and Happiness», και το χαρακτηριστικό τραγούδι του, «Let's Stay Together». Μετά από ένα περιστατικό στο οποίο η κοπέλα του πέθανε από αυτοκτονία, ο Γκριν έγινε πάστορας και στράφηκε στη μουσική των γκόσπελ. Αργότερα επέστρεψε στην κοσμική μουσική.

Video Url

 

Ο Γκριν εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1995. Αναφέρθηκε στον ιστότοπο του μουσείου ως "ένας από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της σόουλ μουσικής". Έχει επίσης αναφερθεί ως «Ο τελευταίος των μεγάλων τραγουδιστών της Soul». Ο Green είναι ο νικητής 11 βραβείων Grammy, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Grammy Lifetime Achievement. Έχει επίσης λάβει το βραβείο BMI Icon και είναι παραλήπτης του Kennedy Center Honors. Συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Rolling Stone με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας στο Νο. 65, καθώς και στη λίστα με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές, στο Νο. 14.

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url