Δισκοθήκη: Μας αρέσουν οι Massive Attack και τους ακούμε συχνά

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

 

Ένας ήχος που δένει το χθες με το σήμερα και λογικά δεν έχει χρονικό προσδιορισμό, όλα τα άλμπουμ τους σχεδόν ήταν αγαπημένα μας. Τα χρόνια περνούν, οι ήχοι και τα τραγούδια μένουν.

Video Url

 

Οι DJ Daddy G και Andrew Vowles και ο "καλλιτέχνης γκράφιτι και αργότερα ράπερ" Robert Del Naja ως μέλη της κολεκτίβας Wild Bunch. Όντας μια από τις μεγαλύτερες τοπικές ομάδες DJ και ηχοληπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Wild Bunch επικράτησαν στη μουσική σκηνή των κλαμπ στο Μπρίστολ, στα μέσα του 1980.

Οι Massive Attack ξεκίνησαν το 1988 ανεξάρτητα, κυκλοφορώντας το κομμάτι "Any Love", με φωνητικά του Carlton McCarthy, και ύστερα, με τη βοήθεια των δεύτερων φωνητικών της Neneh Cherry υπέγραψαν συμβόλαιο με την Circa Records το 1990 - δεσμευόμενοι να παραδώσουν έξι άλμπουμ και μια συλλογή των καλύτερων κομματιών (best of).

H Circa έγινε θυγατρική, και αργότερα ενσωματώθηκε, στην Virgin Records που αργότερα εξαγοράστηκε από την EMI. Το Blue Lines αποτέλεσε συμπαραγωγή του Jonny Dollar και του Cameron McVey, ο οποίος αργότερα έγινε ο πρώτος τους μάνατζερ.

Ο Geoff Barrow, ο οποίος προχώρησε στη δημιουργία των Portishead, ήταν εκπαιδευόμενος οπερατέρ στο Coach House στούντιο του Μπρίστολ, κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ. Ο McVey και η σύζυγος τους Neneh Cherry βοήθησαν πολύ στο ξεκίνημα των Massive Attack, των Portishead και του Tricky, παρέχοντας σημαντική οικονομική υποστήριξη και βοήθεια σε είδος, προσφέροντας τους ακόμη και τακτικούς μισθούς μέσω του οργανισμού τους The Cherry Bear Organisation. Οι Massive Attack έχουν συνεργαστεί με τραγουδιστές

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url