Δισκοθήκη: Millie Jackson το κακό κορίτσι της Soul

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Μίλντρεντ Βιρτζίνια Τζάκσον (γεννημένη στις 15 Ιουλίου 1944) είναι Αμερικανίδα καλλιτέχνης R&B και ηχογραφήσεων σόουλ. Ξεκινώντας την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1960, τρία από τα άλμπουμ της Τζάκσον έχουν πιστοποιηθεί ως χρυσά από την RIAA για πάνω από 500.000 αντίτυπα που πουλήθηκαν. Τα τραγούδια της Τζάκσον συχνά περιλαμβάνουν μεγάλες ομιλούμενες ενότητες, μερικές φορές χιουμοριστικές, μερικές φορές ρητά σεξουαλικά. Ηχογράφησε τραγούδια σε στυλ R&B, ντίσκο ή χορευτικής μουσικής και περιστασιακά σε στυλ κάντρι.

Περιστασιακά, η Τζάκσον αποκαλείται «μητέρα του χιπ-χοπ» ή του ίδιου του ραπ Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τις μακροχρόνιες ενότητες σε πολλά από τα τραγούδια της σε αντίθεση με το πραγματικό ραπ. Σύμφωνα με τον ιστότοπο καταλογογράφησης WhoSampled.com, τα τραγούδια της εμφανίστηκαν σε 189 δείγματα, 51 διασκευές και έξι ρεμίξ.

«Δεδομένου ότι της άρεσε πάντα να γράφει ποιήματα, στις αρχές της δεκαετίας του '70 η Τζάκσον άρχισε να δημιουργεί πρωτο-ραπ R&B σινγκλ όπως το ειλικρινές "A Child of God (It's Hard to Believe)"

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url