Δισκοθήκη: Gwen Stefani η τραγουδίστρια των No Doubt

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Gwen Renée Stefani ( γεννημένη στις 3 Οκτωβρίου 1969) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, σχεδιάστρια μόδας και ηθοποιός. Είναι συνιδρυτής, τραγουδίστρια και βασική τραγουδοποιός του συγκροτήματος No Doubt, τα σινγκλ του οποίου περιλαμβάνουν τα "Just a Girl", "Spiderwebs" και "Don't Speak", από το πρωτοποριακό άλμπουμ τους το 1995 Tragic Kingdom, καθώς και τα "Hey Baby" και "It's My Life" από μεταγενέστερα άλμπουμ.

Κατά τη διάρκεια της παύσης του συγκροτήματος, η Stefani ξεκίνησε μια σόλο ποπ καριέρα το 2004 κυκλοφορώντας το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της . Εμπνευσμένο από την ποπ μουσική από τη δεκαετία του 1980, το άλμπουμ γνώρισε κριτική και εμπορική επιτυχία.Δημιούργησε έξι σινγκλ, συμπεριλαμβανομένων των "What You Waiting For?", "Rich Girl", "Hollaback Girl" και "Cool". Το "Hollaback Girl" έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 chart Το 2006, η Stefani κυκλοφόρησε το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, The Sweet Escape. Μεταξύ των σινγκλ ήταν τα "Wind It Up" και "The Sweet Escape", το τελευταίο από τα οποία ήταν το νούμερο τρία στο Billboard Hot 100 στο τέλος της χρονιάς του 2007. Το τρίτο σόλο άλμπουμ της, This Is What the Truth Feels Like (2016), ήταν το πρώτο της σόλο άλμπουμ που έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard 200 chart. Το τέταρτο σόλο άλμπουμ της και το πρώτο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ πλήρους μήκους, You Make It Feel Like Christmas, κυκλοφόρησε το 2017 . Η Stefani έχει κυκλοφορήσει αρκετά σινγκλ με τον Blake Shelton, συμπεριλαμβανομένου του "Nobody but You" (2020), το οποίο έφτασε στο νούμερο 18 στις ΗΠΑ.

Η Stefani έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy. Ως σόλο καλλιτέχνης, έχει λάβει ένα American Music Award, ένα Brit Award, ένα World Music Award και δύο Billboard Music Awards. Το περιοδικό Billboard κατέταξε την Stefani ως τον 54ο πιο επιτυχημένο καλλιτέχνη και τον 37ο πιο επιτυχημένο καλλιτέχνη Hot 100 της δεκαετίας 2000–2009 Το VH1 την κατέταξε στην 13η θέση στη λίστα με τις «100 καλύτερες γυναίκες στη μουσική» το 2012. Συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς της με τους No Doubt, η Stefani έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Video Url

 

Video Url