Κριτική της νέας ταινίας με τον Liam Neeson «The Ice Road/Δρόμος από πάγο»

Κριτική της νέας ταινίας με τον Liam Neeson «The Ice Road/Δρόμος από πάγο»

Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

«The Ice Road/Δρόμος από πάγο»

6/10

Η θεματική του φιλμ παραπέμπει στην τηλεοπτική σειρά Ice Road Truckers (2007-2017) του History Channel: ο νταλικέρης Mike McCann (Liam Neeson) αποτελεί μέλος μίας ομάδας επαγγελματιών οδηγών, που αναλαμβάνουν να μεταφέρουν μέσω παγωμένης διαδρομής τον απαραίτητο εξοπλισμό για την διάσωση εγκλωβισμένων αδαμαντωρύχων στον βόρειο Καναδά. Την ομάδα συμπληρώνουν οι Laurence Fishburne, Amber Midthunder, Benjamin Walker και Marcus Thomas.

“Νέα ταινία με τον Liam Neeson”. Αυτό τα λέει όλα. Ο πρωταγωνιστής Neeson ξανά ως σωτήρας. Στα 69 του πρωταγωνιστεί σε ρόλους για αρκετά νεότερους ηθοποιούς. Το φιζίκ του δεν προδίδει τα χρόνια του. Η νέα του περιπέτεια σε σενάριο και σκηνοθεσία Jonathan Hensleigh (Armageddon, 1998), έχει αρκετή δράση, ώστε να συντηρήσει το ενδιαφέρον σου. Δυστυχώς διαθέτει καθόλου πιστευτά οπτικά εφέ. Ακόμα και τηλεοπτικές σειρές έχουν καλύτερα οπτικά εφέ από αυτά του The Ice Road.

Το σενάριο διέπεται από αρκετή καγκουριά, πατριδοκαπηλεία, αλλά και – προς τιμήν της – μη αποκλεισμό. Οι καλοί δεν είναι τέλειοι και οι κακοί δεν είναι διάβολοι. Οι ανατροπές δεν σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, αλλά η ώρα σου θα κυλήσει γρήγορα και ευχάριστα. Αρκεί να μην περιμένεις θαύματα.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 2 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.