Ο Νίκος Φιλιππόπουλος, γεννήθηκε στον Βόλο στις 22 Μαρτίου 1928 και σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Συγχρόνως διδάχτηκε και μελέτησε βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική και ραδιοσκηνοθεσία.
Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Λευκής Βεντουράτου και έμειναν μαζί ως το τέλος της ζωής της. Πάντοτε σεμνός και υπηρέτης της τέχνης δεν έδινε συνεντεύξεις και δεν απασχόλησε με την προσωπική του ζωή καθώς ήθελε να αφήσει αποκλειστικά το αποτύπωμά του με τη δουλειά του και το έργο του.
Η υποκριτική κυλούσε στο αίμα του από παιδί
Ως παιδί, ο Νίκος Φιλιππόπουλος συμμετείχε στην εκπομπή Η Ώρα του Παιδιού (Αντιγόνη Μεταξά) ενώ συμμετείχε και στο θέατρό της. Έλαβε μέρος σε ραδιοφωνικές εκπομπές και ανέπτυξε σκηνοθετική δραστηριότητα : Σκηνοθέτησε θεατρικά έργα του ελληνικού και ξένου δραματολογίου, ιστορικά και λαογραφικά χρονικά, εκπομπές με θρησκευτικά θέματα κ.ά.
Το 1928 διασκεύασε διάφορα θεατρικά κείμενα.Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1948 και μέχρι το 1982 συμμετείχε σε 62 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Έγινε γνωστός όταν ενσάρκωσε τον αδερφό της Μάρως Κοντού στην κινηματογραφική ταινία “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”.
Το τέλος
Σε ηλικία 92 ετών στις 27 Δεκεμβρίου 2020 έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος. Η σύζυγός του είχε φύγει πρώτη από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών στις 7 Δεκεμβρίου του 2009
και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου. Την είδηση του θανάτου του αείμνηστου Νίκου Φιλιππόπουλου, έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας έχοντας γράψει:
«Έφυγε το μεσημέρι από κοντά μας ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος, ο τελευταίος εν ζωή δάσκαλος μου από την Δραματική σχολή του Πειραϊκού συνδέσμου, ο δάσκαλος που μας εμφύσησε ήθος κι αγάπη για το θέατρο, ο ηθοποιός που τίμησε με σπουδαίους ρόλους το Εθνικό Θέατρο Σχολείο Ειρήνης Παππά, που ενσάρκωσε υποδειγματικά τον Τρελλο στον Ληρ πλάι στον Μινωτή, που άφησε στίγμα και στον κινηματογράφο (αδελφός της Μάρως Κοντού στο “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”)… Πλάγιασε το μεσημέρι όπως έλεγε κι ο Τρελλος κι αποκοιμήθηκε στα 92 του για πάντα. Καλό ταξίδι λατρεμένε μου δάσκαλε…» είχε γράψει ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Με πληροφορίες από enimerotiko