Το Stand By Your Man σε αγαπημένες ταινίες στον κινηματογράφο

Με την επισήμανση του Θόδωρου,  ακροατή της εκπομπής του Πετρίδη, στην αναφορά του για την σειρά που αναφέρεται στην ζωή της Tammy Wynette και του George Jones και που ακούγεται επίσης στην ταινία των Blues Brothers το 1980, αυτόματα πήγε το μυαλό μου στην ταινία 5 εύκολα κομμάτια, υποψήφια για όσκαρ, εκεί έπαιζε σημαντικό ρόλο και έψαξα και βρήκα ότι το ακούμε σε πολλές άλλες γνωστές πετυχημένες ταινίες.

Video Url

 

Το τραγούδι εμφανίστηκε στην αρχή της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας του 1970 Five Easy Pieces, με πρωταγωνιστές τους Jack Nicholson, τότε ήταν 33 χρονών, στα καλύτερα του, τώρα είναι 85 και διάβασα ότι δεν βγαίνει από το σπίτι του, τα έχει παρατήσει όλα και Karen Black.

Video Url

 

Εμφανίστηκε επίσης στο The Blues Brothers (1980) (στο οποίο τραγούδησαν οι Dan Aykroyd και John Belushi), στην ταινία του 1987 The Fourth Protocol, με πρωταγωνιστές τους Michael Caine και Pierce Brosnan, και στο τέλος της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του 1992 The Crying Game (στο οποίο το τραγούδησε ο Lyle Lovett). Το τραγούδι επανεμφανίστηκε ξανά σε μια σειρά από άλλες ταινίες των αρχών της δεκαετίας του 1990, συμπεριλαμβανομένων των My Cousin Vinny (1992), Poetic Justice (1993), Sleepless in Seattle (1993),

Video Url

 

Four Weddings and a Funeral (1994)

Video Url

 

και GoldenEye (1995) με την Minnie Driver.

Video Url

 

 

 

Το "Stand by Your Man" είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε από την Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα της κάντρι μουσικής Tammy Wynette, το οποίο συνυπογράφουν η Wynette και ο Billy Sherrill. Κυκλοφόρησε στις 20 Σεπτεμβρίου 1968, ως το πρώτο single και ομώνυμο κομμάτι από το άλμπουμ Stand by Your Man. Αποδείχθηκε ότι ήταν ο πιο επιτυχημένος δίσκος της καριέρας της Wynette και είναι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια στην ιστορία της κάντρι μουσικής. Το τραγούδι τοποθετήθηκε στο νούμερο 1 στη λίστα του CMT με τα 100 κορυφαία τραγούδια της Country Music.

Video Url