Ο Nick Cave έχει ζήσει πολλά και έχει άποψη

Μιλώντας με τον Nick Gillespie για ένα επεισόδιο του The Reason Interview, ο Cave εξήγησε ότι ενώ θεωρεί τον εαυτό του «πως δεν είναι φίλος της κυβέρνησης του Ισραήλ», δυσκολεύεται να αποδεχθεί την ιδέα «να χρησιμοποιήσω τη μουσική μου για να τιμωρήσω τους απλούς ανθρώπους λόγω τις πράξεις της κυβέρνησής τους».

Συνεχίζοντας, αρνήθηκε ότι ντροπιάστηκε από καλλιτέχνες που υποστήριζαν το μποϊκοτάζ, όπως ο Roger Waters και ο Brian Eno και  τόνισε ότι ο Waters - ένας ιδιαίτερα ειλικρινής υποστηρικτής του BDS - ενεργούσε με ένα τρόπο που πιστεύει ότι είναι «βαθιά επιζήμιος για το κίνημα μποϊκοτάζ».

Όπως το βλέπει ο Cave, το πρωταρχικό πρόβλημα με την ιδέα ενός πολιτιστικού μποϊκοτάζ είναι ότι «δεν λειτουργεί καν» με τον τρόπο που συνήθως προορίζεται. «Εννοώ, σαφώς δεν λειτουργεί στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή», είπε. «Κατά την άποψή μου, ενισχύει κάπως τις χειρότερες πτυχές της σημερινής κυβέρνησης. Εκμεταλλεύονται αυτό το πράγμα, όπως «Όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας. Κανείς δεν θα έρθει να παίξει.» Χρησιμοποιείται για να προωθήσει τις άθλιες ατζέντες τους, ενώ, την ίδια στιγμή, τιμωρεί τους απλούς οπαδούς».

Ο Cave ολοκλήρωσε τα σχόλιά του λέγοντας «Είναι απαίσιο αυτό που συμβαίνει εκεί πέρα, αλλά απλά δεν αισθάνομαι άνετα με αυτό».