Ο Τσίπρας αρνείται να αποχωρήσει από την επικαιρότητα, έχει όμως ακόμα δυνατότητες, μετά από τόσες ήττες;

Η πολιτική είναι ένα περίεργο παιχνίδι στο οποίο συχνά οι εξελίξεις δεν είναι αυτές που περιμένουμε και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα που δεν λύνονται εύκολα μετά την δημιουργία τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας και πολλά από τα μεγάλα ονόματα στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές δεν εκτίμησαν σωστά την απήχηση που θα μπορούσε να έχει στους ψηφοφόρους του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος κάθε μέρα αποδεικνύεται και πιο σκληρός παίκτης που δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι του.

Όπως δείχνουν τα πράγματα δύσκολα θα χάσει από τον έλεγχο του αυτό που σήμερα ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, έχει βάλει τους δικούς του ανθρώπους έχει ξεφορτωθεί όλους τους ενοχλητικούς, θα διώξει με πρώτη ευκαιρία Γεροβασίλη και υπόλοιπους οι οποίοι έπρεπε να είχαν αντιδράσει άμεσα μόλις φάνηκαν οι διαθέσεις του. Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος κλπ ήδη πήραν το μάθημα τους στις Ευρωεκλογές, η σημαία του κόμματος παίζει τον ρόλο της

Ο Τσίπρας βέβαια δεν θέλει να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ αφού εκεί όσο και να τον θέλουν αρκετοί, είναι ήδη καμένος με τόσες ήττες.

Αυτό που δείχνει να ήθελε είναι το να γίνει ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο με την στήριξη αυτών που τον προώθησαν στην εξουσία το 2015 μέσα από τον πόλεμο που έκαναν στην προηγούμενη κυβέρνηση με τα μικρά τηλεοπτικά κανάλια ιδιοκτησίας τους, τα οποία όμως σήμερα δεν έχουν την ίδια απήχηση.

Αυτοί θα μπορούσαν να τον επιβάλουν και σαν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν θα τον θέλουν πολλοί Πασόκοι και ο Αλέξης δεν είναι αριστερός του τύπου του Ανδρέα, αλλά ένας από τους πολλούς αριστερούς ηγέτες της Ευρώπης που πιστεύουν στις ιδέες τους, παρά τις κωλοτούμπες και τις σφαλιάρες που έφαγαν στην πορεία. Οι του ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν είναι αριστεροί με την έννοια του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως σαν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αν μπορούσε να τα καταφέρει, θα διεκδικούσε σημαντική βελτίωση για ένα κόμμα που ψάχνει ηγέτη που θα το οδηγήσει στο λαμπερό παρελθόν και στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ