Thin Lizzy : Αυτό ήταν το κύκνειο άσμα του Phil Lynott

1982 αυτά είναι μερικά από τα τραγούδια που άκουγαν όταν γεννήθηκες

Το Nineteen θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μια επιτυχία των Thin Lizzy στα 80s

Ήταν λίγους μήνες πριν πεθάνει όταν ο Phil Lynott κυκλοφόρησε το single "Nineteen", στα τέλη του 1985. Η παραγωγή του τραγουδιού ανήκε στον Paul Hardcastle, ο οποίος είχε μάλιστα κάνει και ο ίδιος επιτυχία με το τραγούδι "19", το οποίο ωστόσο ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό. Ο Lynott ήταν σίγουρα στη χειρότερη φάση της ζωής του. Οι Thin Lizzy έχουν διαλυθεί, οι Grand Slam τους οποίους σχημάτισε δεν ξεπέρασαν ποτέ την φάση των demos, οι ουσίες και οι καταχρήσεις τον έχουν καθηλώσει. 

Το Nineteen ήταν μια αχτίδα φωτός, για όλους τους φίλους και συνεργάτες τους οι οποίοι περίμεναν κάποιο νέο του. Μπορεί να μην πλασαρίστηκε σε πολύ υψηλές θέσεις των charts, ωστόσο ήταν αρκετό για να ανοίξουν συζητήσεις για μια καινούρια καριέρα, καθώς και για μια πιθανή επανένωση των Thin Lizzy. Συζητήσεις που φυσικά κόπηκαν απότομα. Την περίοδο των Χριστουγέννων, ο Phil Lynott μπαίνει στο νοσοκομείο με συμπτώματα σηψαιμίας. Στις 4 Ιανουαρίου 1986, φεύγει για πάντα από τη ζωή. 

Το Nineteen ήταν ο τελευταίος του χορός. Κάποια χρόνια αργότερα, οι πιτσιρικάδες Bad4Good θα του αποτίσουν φόρο τιμής στο ομώνυμο album τους. 

Ακούστε τα τρία "19άρια" παρακάτω :

 

 

 

Tags