Μπορεί η Taylor Swift να περάσει σε απήχηση τους Beatles;

Εδώ και αρκετούς μήνες στην χώρα μας μετά από 18 χρόνια ανακάλυψαν την Taylor Swift και την μεγάλη απήχηση που έχει σε όλο τον πλανήτη.

Προχωρώντας λίγο περισσότερο, όπως και αρκετά ξένα μέσα αναρωτιούνται για το αν θα μπορέσει να ξεπεράσει την επιτυχία και απήχηση που είχαν οι Beatles.

Πρόκειται για μία αστεία σύγκριση η οποία στερείται σοβαρότητας. Η Taylor Swift όντως είναι μία ταλαντούχα συνθέτης και ερμηνεύτρια, όμως δεν φτάνει αυτό από μόνο του για να γράψει ιστορία και να λειτουργήσει στις επόμενες γενιές.

Ο τρόπος που δημιουργούνται σήμερα τα τσαρτς δεν είναι βέβαια συγκρίσιμος με αυτόν που χρησιμοποιούσαν στην δεκαετία του '60, αλλά και αργότερα, αυτό που κρίνει την απήχηση που έχει ο κάθε καλλιτέχνης είναι η διαχρονικότητα των τραγουδιών του και πάνω απ' όλα οι νεότερες ερμηνείες που γίνονται σ' αυτά.

Ο Dylan και οι Beatles συνεχίζουν να διασκευάζονται σήμερα με σαφώς πιο έντονους ρυθμούς από ότι τα τραγούδια της Taylor Swift τα  οποία είναι αυτό που λέμε μία και έξω, δηλαδή επί της ουσίας έχει δίκιο αυτός των Pet Shop Boys που είπε ότι δεν έχει μία μεγάλη επιτυχία, υπερβολή, ναι, σίγουρα έχει 4-5 τραγούδια με μεγάλη απήχηση, κανένα από αυτά όμως δεν θα έχει γνωρίσει περισσότερες από 2-3 ασήμαντες διασκευές, σε αντίθεση με τους Beatles και τον Dylan [που έχουν συχνά εκατοντάδες διασκευές σε τραγούδια τους, αυτά περνάνε και ταξιδεύουν στον χρόνο

 

.