Ο ένας επενδύει στην τραγωδία τρένων και τις καταστροφές και ο άλλος στα επιδόματα και τις αυξήσεις, ποιος θα κερδίσει;

Να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη που δεν έχει πια σχεδόν καμία σχέση με τον παλιό, τον παλιό εκφράζει μάλλον περισσότερο με τις θέσεις της η Νέα Αριστερά, συνεχίζει να επενδύει στις φυσικές καταστροφές, στην αγάπη προς τους μετανάστες παράνομους και νόμιμους, στο κακό Ισραήλ και τους καλούς Άραβες, στην πολεμοχαρή δύση που τροφοδοτεί την Ουκρανία με όπλα και δεν αφήνει να την καταπιούν οι καλοί άνθρωποι,  οι Ρώσοι και βέβαια στην τραγωδία των Τεμπών για την οποία, δεν το λένε, αλλά θα ήθελαν να πάνε φυλακή οι Μητσοτάκης και Κ. Καραμανλής, αφού δεν υπάρχει θανατική ποινή να τους κρεμάσουν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες, αλλά αλίμονο αν ο κόσμος έπαιζε τον ρόλο της δικαιοσύνης και αυτό μόνο εναντίον μίας παράταξης και όχι σε όλες τις περιπτώσεις.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε στην εξουσία με την οικονομική κρίση, θα πρέπει να επαναληφθεί αυτό για να επιστρέψει, ή να γίνει μία νέα καταστροφή στην οποία να έχει φανερή ευθύνη η κυβέρνηση, αν δεν καταφέρει στο μεταξύ να ανέβει το ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως με νέα ηγεσία.

Αν δεν ικανοποιήσει η απόφαση της δικαιοσύνης τότε θα μπορούν να μιλούν όλοι, όσοι δεν συμφωνούν, αλλά τώρα είναι σαφή παρέμβαση στο έργο της και ας κατηγορούν την κυβέρνηση γι' αυτό.

Από την άλλη ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, δίνουν συνέχεια επιδόματα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, με χρήματα που κόβουν από την λεγόμενη μεσαία τάξη η οποία σύντομα  θα εξαφανισθεί μετά από τον πόλεμο που της έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σαν κυβερνήσεις. Οι αυξήσεις μισθών, μπορεί να μην καλύπτουν σε αρκετές περιπτώσεις όπως τα ενοίκια, η ενέργεια  και τα τρόφιμα τις επιβαρύνσεις του κοινού, όμως ιστορικά δεν είναι και μικρές και σε αρκετές περιπτώσεις θα οδηγήσουν σε αυξήσεις προϊόντων, οπότε το κέρδος για τους μισθωτούς θα είναι μικρό, έως ανύπαρκτο.

Το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών θα παίξει βέβαια τον ρόλο του και θα δείξει την δυναμική του Κασσελάκη, γιατί αν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 14% δύσκολα θα μπει σύντομα ή στο μέλλον σε τροχιά εξουσίας.