Μαρίνα Σάττι, η ιδανική εκπρόσωπος

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι δεν συμπαθούν την επιλογή της Μαρίνας Σάττι για την εκπροσώπηση στην Eurovision και εκφράζουν στις αντιρρήσεις τους, πού αλλού στην αρένα της ψυχής, το διαδίκτυο.

Μερικοί κατηγορούν την ΕΡΤ που με τα λεφτά τους επιλέγει τέτοια τραγούδια, μάλλον θα ήθελαν να αυξηθεί η φορολογία σε μερικά είδη για να μην παίρνει η ΕΡΤ αυτά που παίρνει μέσω της ενέργειας.

Άλλοι κατηγορούν, εμάς και άλλους ότι μας πληρώνει η ΕΡΤ για να γράφουμε καλά λόγια για την Σάττι και το τραγούδι της. 

Το τραγούδι είναι λέει ανατολίτικο, θυμίζει Πακιστάν, Τουρκία, Αφρική και βασικά Ινδία.

Ας πούμε ότι είναι έτσι, μάλλον δεν ακούνε Ελληνική μουσική, όλες οι επιτυχίες σ' αυτό το ύφος και χειρότερο είναι, ναι μα εμείς ακούμε έντεχνο, το έντεχνο είναι μία έννοια που εκπροσωπείται πια από μεγάλους σε ηλικία, μπορεί να μην είναι σαν τον Dylan, όμως τα χρονάκια τους τα έχουν, χωρίς αυτό βέβαια να είναι κακό, άλλωστε εγώ είμαι και μεγαλύτερος, αλλά η μουσική προχωράει.

Τα σύγχρονα Ελληνικά λαϊκά θα μπορούσαν σε αρκετές περιπτώσεις να γίνουν επιτυχίες εκτός Ελλάδας, στην Αμερική οι Ισπανόφωνοι σκίζουν, δεν έχουμε τόσους Έλληνες βέβαια στις ΗΠΑ όμως τα μπουζούκια και τα ανατολίτικα αρέσουν στους ξένους, ποιος το ξεκίνησε όλο το κύμα την Κορεάτικης ποπ; το Gangnam Style, τριτοκοσμικός ήχος.

Τα Ινδικά, το Πακιστάν, η Αφρική, έχουν καταπληκτική μουσική με φίλους σε μουσικούς του ροκ, τι δεν σας αρέσει, να σας πω τι, βασικά είστε οι όχι σε όλα, θέλετε να φύγει ο Μητσοτάκης, αλλά τον ψηφίζετε, στην δεκαετία του '60 θυμάμαι όλος ο πλανήτης έλεγε Beatles και Rolling Stones, εμείς εδώ προτιμούσαμε Animals και Kinks, όπως τον Καντάφι, τον Μιλόσεβιτς, τον Σαντάμ και άλλα λουλούδια.

Το τραγούδι στο είδος του είναι καλό και θα είναι απίθανο να μην προκριθεί  για την τελική βραδιά, από εκεί και πέρα θα δούμε, η χώρα έχει ανάγκη από προβολή, η τουριστική περίοδος είναι πάντα δύσκολη, τι θέλουμε δηλαδή να βάλουμε την τεχνητή νοημοσύνη να γράψει τραγούδι σε ύφος Χατζιδάκι και τι πιστεύετε ότι θα γίνει αν το κάνουμε.

Βγάλτε θετική ενέργεια για το τραγούδι και αφήστε τις γκρίνιες.

Video Url