Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει για την νέα του πορεία και αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων

Αύριο θα έχουμε μία εικόνα, αλλά ίσως όχι τον τελικό νικητή που θα προκύψει την άλλη Κυριακή.

Στους 3 μήνες που έχει την προεδρία ο Σωκράτης Φάμελλος ήταν εξαιρετικός και ξεχωρίζει σε πολλούς τομείς από όλους τους υποψήφιους που διεκδικούν την προεδρία, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι ένα κόμμα που όπως είπε και η βασική διεκδικήτρια Έφη Αχτσιόγλου δεν κερδίζει από την κανονικότητα, είναι ένα κόμμα αμφισβήτησης.

Σπάνια εκφράζει θέσεις που δεν έχουν σαν περιεχόμενο την αμφισβήτηση, αυτή είναι η τακτική του, ο ήπιος, μοντέρνος και λογικός πιστεύω χαρακτήρας του Φάμελλου δεν θα έβρισκε καμία ανταπόκριση στους ψηφοφόρους του 

Το βλέπουμε στις παρεμβάσεις καλλιτεχνών που όπως οι ψηφοφόροι του πάντα κάνουν επίθεση στους αντιπάλους, αντί να πούνε έπρεπε να γίνει αυτό και αυτό.

Το βασικό φαβορί η Άχτσιόγλου είναι ελκυστική σαν άτομο, ταιριάζει στην σημερινή φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αγαπητή από το κοινό του, αλλά πιστεύω ότι δεν έχει την δυναμική να ανατρέψει την πτωτική πορεία του κόμματος αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσει την πολιτική που το οδήγησε σ' αυτή τη μεγάλη πτώση χωρίς αλλαγές.

Προσπάθησε στην αρχή να βγει πιο μοντέρνα και να αλλάξει, αλλά σε μερικές ώρες τα γύρισε και άρχισε να επικρίνει αποκλειστικά τον Μητσοτάκη, τακτική που δεν βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Ο Κασσελάκης που ήλθε ξαφνικά στα πράγματα, ναι θα μπορούσε να γίνει ο νέος Τσίπρας, ξέρει να χειρίζεται τα επικοινωνιακά και ο κόσμος ήδη έχει ανταποκριθεί θετικά σε διάφορες δηλώσεις του, γιατί πάντα ξεχνάει το τι του έλεγαν οι υποψήφιοι και μετέπειτα πρωθυπουργοί όλων των κομμάτων, θέλει να ακούει αυτά που του αρέσουν και ο Κασσελάκης του τα λέει.

Πιθανή εκλογή του Κασσελάκη μπορεί να αλλάξει εντελώς τον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσει σε αποχωρήσεις, όμως δείχνει ότι είναι ο μόνος που θα μπορούσε μελλοντικά να σταματήσει την κυριαρχία του Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Βέβαια σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι ψήφοι των φίλων του Τσίπρα, γιατί πιθανή εκλογή του Κασσελάκη υπάρχει περίπτωση να στείλει οριστικά τον Τσίπρα στην θέση που βρέθηκε ο Αλαβάνος.

Οι υπόλοιπου υποψήφιοι, όπως ο Τσακαλώτος έχουν τα προσόντα, αλλά δεν κάνουν το απαραίτητο γκελ στο κοινό που θέλει κάτι διαφορετικό, όχι μόνο ικανότητες και γνώσεις.

Η εκλογή του ή ης νέας, όπως λέει η Αχτσιόγλου προέδρου για τον ΣΥΡΙΖΑ θα μας βάλει σε κανονικούς ρυθμούς γιατί τώρα δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση, όλα είναι στο περίμενε και η χώρα έχει ανάγκη την αντιπολίτευση.