Ο πλούτος και η δόξα στην Ελλάδα αλλάζουν τους ανθρώπους, μεγαλοπιάνονται και ξεχνούν το παρελθόν

Ο πλούτος και η δόξα αλλάζει τον άνθρωπο, ειδικά αν οφείλεται συχνά σε τύχη
Πριν από ένα χρόνο άρχισα μία έρευνα για την παιδική ζωή των καλλιτεχνών που αγαπάμε. 

Ήθελα να μάθω από αυτούς τι ήταν αυτό που τους οδήγησε να ασχοληθούν με την μουσική και να γίνουν αυτό που έγιναν, είχα επιχειρήσει κι άλλες φορές ανάλογες έρευνες, συνήθως μου απαντούσαν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Στις αρχές του αιώνα μας με αφορμή το βιβλίο που γράψαμε με τον Γιάννη Πετρίδη, Τα τραγούδια των Ελλήνων, είχαμε απαντήσεις από όλους όσους ήταν τότε εν ζωή και μπόρεσα να έλθω σε επαφή, ο Μίκης, ο Κουγιουμτζής, ο Νταλάρας, ο Μπιθικώτσης, όλοι με ελάχιστες εξαιρέσεις είχαν απαντήσει στην ερώτηση μας ποιο είναι το αγαπημένο τους τραγούδι, ίσως και να μην τους είχαμε ζητήσει γιατί άλλο επίπεδο θα είχαν το 2004.

Τώρα λοιπόν παρά την επιμονή μου, δεν εγκαταλείπω εύκολα κάτι, δεν είχαμε την συμμετοχή που περίμενα, Γ. Νταλάρας, Ν. Μποφίλιου, Θ, Γκόνης, Γ. Ανδρέου, Κ. Τουρνάς, Μ. Κωχ,  Α. Μιτζέλος, Μπ. Στόκας,  Ελένη Ζιώγα, Γιώργος Δημητριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή, Φοίβος Δεληβοριάς και μερικοί ακόμα που ίσως δεν θυμάμαι έδωσαν ενδιαφέρουσες απαντήσεις για μία ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους, τα παιδικά τους χρόνια.

Οι υπόλοιποι δεν απάντησαν ή και μερικοί ενοχλήθηκαν με το μερικές φορές λίγο ειρωνικό ύφος μου, που όμως δεν πηγάζει από τον χαρακτήρα μου, αλλά από το δίκιο που νομίζω ότι έχω.

Όμως μερικοί ενοχλήθηκαν επειδή τους έγραψα ότι σίγουρα θα μου δώσει ο τάδε τραγουδιστής και όχι οι περισσότεροι, τι να κάνουμε, αφού σαν παρθένος ξέρω να αξιολογώ μερικά πράγματα από πριν, είναι θέμα λογικής.

Σε άλλη προσπάθεια τους έγραψα ότι είμαι σίγουρος ότι αν ζητήσω από τον Elton John θα μου απαντήσει, αυτό ενόχλησε μερικά από τα αστέρια μας, ειδικά γυναίκες που μου απάντησαν με απορία, γιατί προφανώς δεν με ξέρουν, ενώ εγώ τις ξέρω από τότε που δεν είχαν συμβόλαιο και ενδεχομένως τις γνώριζαν μόνο οι γονείς τους.

Ο άλλος που είναι ίσως ο μεγαλύτερος λαϊκός μας συνθέτης, , ενώ αρκετές φορές προσπαθούσε να μας αποφύγει λόγω φόρτου εργασίας, μόλις διάβασε για τον Elton John θύμωσε και μου έγραψε ' πάρε από τον Elton John' αυτά που θέλεις.

Και έχω πάει σπίτι του, μένουμε σε απόσταση 300 μέτρων, έχουμε συνεργασθεί σε ηχογράφηση, αλλά τώρα πια δεν είναι το χωριατόπαιδο που ήθελε να κάνει μουσική καριέρα, τώρα είναι σταρ, με παρουσία στην τηλεόραση όπου, όπου μου έλεγε κορυφαίος στον χώρο του Ελληνικού τραγουδιού, μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του.

Εγώ όμως δεν είμαι δικάσημος, ούτε ήθελα ποτέ να γίνω και βέβαια δεν είχα τα προσόντα να γίνω, αν ήθελα όμως να πάρω απαντήσεις από ξένους καλλιτέχνες, θα το ξεκίναγα με ξένους, ήθελα τους Έλληνες γιατί εγώ και ο Πετρίδης, αντίθετα με ότι ίσως πιστεύουν μερικοί, αγαπάμε το ίδιο το Ελληνικό τραγούδι και μας ενδιαφέρει η προβολή του, ενώ ελάχιστοι στην Ελλάδα έχουν ασχοληθεί με αυτό σε όλο του το φάσμα όπως εμείς. Δεν έγραψε τυχαία στα ΝΕΑ ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ότι το βιβλίο μα ς Τα τραγούδια των Ελλήνων ήταν το καλύτερο που είχε διαβάσει για το Ελληνικό τραγούδι.

Ο Πετρίδης μου λέει μα γιατί θέλεις να γίνεις εχθρός με αυτούς, δεν θέλω να γίνω εχθρός, τους αγαπάω όλους, αλλά θέλω να ξεχάσουν για λίγο αυτά που απέκτησαν και να γυρίσουν στα παιδικά τους χρόνια, η ιστορία τους ίσως δώσει την ευκαιρία σε άλλα νέα παιδιά να εκμεταλλευτούν το ταλέντο τους, αν έχουν βέβαια και την σχετική τύχη. 

Έχω γνωρίσει εκατοντάδες καλλιτέχνες λόγω της σχέσης μου με τις μεγαλύτερες εκδοτικές εταιρείες μουσικής στον πλανήτη που εκπροσωπούσαν τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες, ούτε ένας δεν είχε την έπαρση που έχουν μερικοί από τους δικούς μας, ευτυχώς, όχι όλοι.