Την Δευτέρα το πρωί δεν θα είναι πια μυστικό

Η εξουσία είναι ένα γλυκό ποτό και ο στόχος όλων των πολιτικών κομμάτων, μικρών και μεγάλων.

Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ που οι μετρήσεις δείχνουν σαν πρώτο κόμμα είναι πιθανόν να βρεθούν προ εκπλήξεως όταν θα δουν να συσπειρώνονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα και να κάνουν κυβέρνηση αφήνοντας τον σημερινό πρωθυπουργό στο περιθώριο.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα τα υπόλοιπα κόμματα, εκτός ΝΔ πάντα θα έχουν τη δυνατότητα να κυβερνήσουν και να βάλλουν στο περιθώριο τον βασικό τους αντίπαλο.

Δεν είναι όπως παλιά που υπήρχαν 1-2 κόμματα φιλικά στην ΝΔ, σήμερα όλοι είναι εναντίον τους και δεν βρίσκουμε ότι θα είναι τόσο δύσκολο να συνεργασθούν αυτοί που σήμερα το αποκλείουν κατηγορηματικά.

Μία αποστροφή του λόγου του Τσίπρα σε αρκετές συνεντεύξεις τα λέει όλα, δεν θα αφήσουμε την χώρα ακυβέρνητη.

Αν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές είναι σίγουρα ότι όλα τα κόμματα, εκτός του πρώτου, με το νέο εκλογικό σύστημα θα μειώσουν την δύναμη τους.

 

Πιστεύετε ότι υπάρχουν πολιτικοί που θα ήθελαν να χάσουν την δουλειά τους και την κότα με τα χρυσά αβγά; εγώ δεν το πιστεύω για κανένα πολιτικό.

Μία συγκυβέρνηση της σημερινής αντιπολίτευσης θα οδηγήσει οριστικά εκτός παιχνιδιού τον Μητσοτάκη ο οποίος είναι δύσκολος αντίπαλος και θα βάλει στο περιθώριο την ΝΔ.

Ο Τσίπρας, νέος είναι θα μπορέσει να γίνει σε κάποια στιγμή πρωθυπουργός ξανά, αν όμως κυβερνήσει για 4 χρόνια η ΝΔ θα είναι ίσως και λίγο παράλογο να είναι στην αντιπολίτευση 8 χρόνια.

Ο Ανδρουλάκης με δεύτερες εκλογές και ποσοστό κάτω ή έστω γύρω στο 10% δύσκολα θα παραμείνει αρχηγός.

Οπότε ας περιμένουμε την άλλη Πέμπτη μια ενδεχόμενη κυβέρνηση εκπλήξεων.

Video Url