1989 και 2023, ίδια γεύση. Τσίπρας, Ανδρουλάκης, θέλουν ρεβάνς από τους Μητσοτάκηδες και απειλούν με διώξεις

Δεν είναι και λίγες οι ομοιότητες που συνδέουν τις δύο χρονιές εκλογών που τουλάχιστον μέχρι τώρα ξέρουμε ότι χρειάστηκαν  τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για να φτάσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Υποψήφιος τότε ήταν ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και αντίπαλος του ο Ανδρέας Παπανδρέου τον οποίο κατηγόρησαν σαν υπεύθυνο δωροδοκίας στην υπόθεση Κοσκωτά , αλλά και για τις υποκλοπές σε αντιπάλους του.. Αργότερα ο Ανδρέας αθωώθηκε για την υπόθεση Κοσκωτά και αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για τις υποκλοπές αφού ο στόχος τους ήταν η φθορά του ΠΑΣΟΚ και αφού εξελέγη η ΝΔ δεν έδωσε συνέχεια.

Τώρα κατηγορούν τον Τσίπρα για προσπάθεια μίμησης του Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κυριάκο ότι θα προσπαθήσει να πάρει βουλευτές από την αντιπολίτευση και να δημιουργήσει αποστάτες όπως λένε ότι έκανε ο πατέρας του.

 

Τώρα οι κατηγορίες προέρχονται από την άλλη πλευρά, τους Τσίπρα και Ανδρουλάκη που απειλούν να οδηγήσουν στην φυλακή για τις υποκλοπές και την τραγωδία στα Τέμπη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι τα τελευταία πια που χρεώνουν στον πρωθυπουργό που λήγει σε μερικές μέρες η θητεία του και στον οποίο έχουν χρεώσει τα πάντα από όσα έχουν γίνει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη αφού διαχωρίζουν τις παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά και της ακρίβειας με τις συνθήκες που επικράτησαν στην Ελλάδα.

Για δύο πράγματα μόνο δεν κατηγορήθηκε στην θητεία του ο Μητσοτάκης, τον οποίο οι αντίπαλοι του παρουσιάζουν σχεδόν σαν ανίκανο και βλάκα, για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και την πορεία που ακολούθησε μετά και την απώλεια του πρωταθλήματος για τον  Παναθηναϊκό.

Το ίδιο έκαναν στο παρελθόν και για τον Γιώργο Παπανδρέου για τον οποίο, αν και τον ψήφισαν σε μία αναμέτρηση περισσότεροι από το 40% των Ελλήνων, έχουν τα χειρότερα συναισθήματα, με μία διαφορά ότι ο Γιωργάκης είναι ο δημοφιλέστερος και πιο αποδεκτός Έλληνας πολιτικός εκτός Ελλάδας και στην Ελλάδα το κόμμα που έφτιαξε πήρε γύρω στο 1,5%  

Ο Ανδρουλάκης προσπαθεί να πείσει για το πόσο σημαντικός είναι αφού τον παρακολουθούσε ολόκληρο κράτος, ο Τσίπρας ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στην χώρα, ακόμα και στα κυλικεία των νοσοκομείων, αρκεί βέβαια να αφορούν οι κατηγορίες μόνο αντιπάλους και όσα κάνουν.

Για το ίδιο θέμα ο Μητσοτάκης φοβάται να μιλήσει και να πει τι μπούρδες λέτε, σιγά τα λάχανα κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να δώσει εντολές στην ΕΥΠ η οποία έχει δικά της κριτήρια για το ποιος είναι αφεντικό, αν μιλήσει θα ξέρει ότι θα έχει απέναντι του τα ΜΜΕ, όχι γιατί θα πιστεύουν στην ενοχή του, αλλά έχουν 'τραβήξει' το θέμα επειδή είδαν ότι έχει ενδιαφέρον και δεν μπορούν να κάνουν πίσω.

Ξέρουν βέβαια ότι ακόμα και αν αποδειχθεί η ενοχή του Μητσοτάκη δεν θα πάει  φυλακή, αν χρειασθεί και οι ίδιοι θα ψηφίσουν να μην πάει, αρκεί να υπάρχει μία καταδίκη, αυτό τους φτάνει.

Ο διχασμός πάντα ήταν αγαπητός στην χώρα μας.