Αποκλείστηκε ο Βερνίκος στην Eurovision, εντάξει δεν ήλθε και το τέλος του κόσμου

Όπως ήταν φυσικό αρκετοί αντέδρασαν αρνητικά με τον αποκλεισμό του 16χρονου πιτσιρικά από την τελική βραδιά της Eurovision αλλά αυτά συμβαίνουν και σε χώρες με καλύτερη μουσική παιδεία από την δικιά μας που ακόμα και σε ένα πανηγυράκι όπως αυτό της Eurovision δίνουμε πολιτικές προεκτάσεις και δεν είναι λίγοι στα ΜΜΕ που 'έκαψαν' από την πρώτη στιγμή άλλες συμμετοχές δίνοντας πολιτικές προεκτάσεις.

Δεν ήταν άσχημο το τραγούδι του νεαρού, δεν είχε όμως αυτό το κάτι που θα μπορούσε να το κάνει να ξεχωρίσει, το είχα γράψει από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. 

Βέβαια και να προκρινόταν, πάλι στις τελευταίες θέσεις  θα έβγαινε, αυτοί που στεναχωρήθηκαν περισσότερο είναι μάλλον οι ντελιβεράδες  που το Σάββατο θα έχουν λιγότερη δουλειά λόγω της χαμηλότερης τηλεθέασης.

Ακούγοντας τα τραγούδια της πρώτης βραδιάς πίστεψα ότι θα μπορούσε να προκριθεί ο νεαρός, όμως από σύμπτωση τα τραγούδια χθες ήταν σαφώς καλύτερα και η Ελληνική συμμετοχή υστερούσε.

Δεν είναι εύκολη η επιλογή ενός τραγουδιού για την Eurovision, θέλει όμως έμπνευση και ρίσκο κάτι που δεν παίρνουν οι περισσότεροι Έλληνες καλλιτέχνες που φοβούνται την αποτυχία και δεν θέλουν να συμμετάσχουν στον θεσμό, ενώ θα μπορούσαν να κερδίσουν πολλά με μία καλή παρουσία όπως συνέβη με την Φουρέϊρα.

Μόλις άκουσα, από το ραδιόφωνο το πρώτο τραγούδι που ήταν η συμμετοχή της Αλβανίας η οποία ήταν περίπου αυτό που θα ήθελα και για την Ελληνική, συνδυασμός παράδοσης με το σήμερα, αμέσως σκέφτηκα Ωχ! δεν περνάμε. Τραγούδησαν στην γλώσσα τους, έκαναν αυτό που ήθελαν, όχι δηθενιές με Αγγλόφωνα που στέλνουν πολλές χώρες, παράξενο λίγο, αλλά με μία γοητεία.

Video Url