Τι δεν συζήτησαν πολιτικοί αρχηγοί και δημοσιογράφοι

Όλοι σχεδόν συμφωνούν στο ότι η χθεσινή συγκέντρωση των πολιτικών αρχηγών με τους δημοσιογράφους ήταν άνευρη και στα όρια της βαρεμάρας.

Άδικα περίμεναν οι πολιτικοί συντάκτες να γίνει κάποιο λάθος ώστε να τους δώσει ένα τίτλο στα ρεπορτάζ τους.

Θέματα που δεν συζητήθηκαν σχεδόν καθόλου, και γράφω σχεδόν γιατί σε μερικά αναφέρθηκαν επιδερμικά μερικοί από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Παρά την ανεργία υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού σε πολλούς κλάδους όπως ο τουρισμός και βασικά οι κατασκευές όπου ειδικά στις δεύτερες υπάρχει επιτακτική ανάγκη για 200000 άτομα διαφορετικά κανένα από τα έργα δεν θα προχωρήσει.

Η Βία των ανηλίκων παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, στα σχολεία δάσκαλοι και καθηγητές είναι ευνουχισμένοι, δεν τολμούν να κάνουν το παραμικρό γιατί θα τους καταγγείλουν οι γονείς και τα βλαστάρια μας αγριεύουν όλο και πιο πολύ, καλύτερη δεν είναι βέβαια και η κατάσταση στα πανεπιστήμια όπου για κάποιο λόγο, λογικά κομματικό, τα περισσότερα κόμματα επικροτούν τους μπαχαλάκηδες.

Δηλαδή θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι αυτοί που κάνουν συχνά τις φασαρίες και στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι παραπάνω από μερικές εκατοντάδες είναι περισσότεροι από τον υπόλοιπο Ελληνικό λαό.

Ουσιαστική διάθεση για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν έχει κανένα κόμμα, δεν μπορείς βέβαια να τα βάλεις με όλη την χώρα.

Δεν μίλησε κανείς για επενδύσεις, προφανώς έλλειπε ο Άδωνις από την συζήτηση και ο Πολάκης για να κοντραριστεί μαζί του.

Η τέχνη και ο πολιτισμός δεν έχουν βέβαια θέση σε τέτοιες συζητήσεις, δήθεν βαρύγδουπα θέματα όπως οι υποκλοπές εντυπωσιάζουν πιο πολύ, ρωτήσετε όμως τους φίλους σας Who cares για τις υποκλοπές (μια και ένα κόμμα έχει αρκετούς υποψήφιους από το Χάρβαρντ)

Κανείς δεν μίλησε στην ουσία για συνεργασία με άλλα κόμματα για να μην γίνουν δεύτερες εκλογές, ή μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα συνεργασθεί με την Προοδευτική συμμαχία και η ΝΔ με την Σαμαρική και Καραμανλική πλευρά της, το δε ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ περιμένει ανάσταση νεκρών ή ίσως να μεγαλώσουν τα παιδιά του Γιώργου Παπανδρέου

Η κλιματική αλλαγή, το Νο 1 πρόβλημα του πλανήτη δεν απασχολεί τους πολιτικούς, όπως και τους φίλους τους δημοσιογράφους..